Врегулювання кризи в Україні може відбутися сьогодні

Врегулювання кризи в Україні може відбутися сьогодні
Президент Росії Володимир Путін проведе сьогодні щорічну підсумкову прес-конференцію.

На таких прес-конференціях російський лідер зазвичай зачіпає широке коло проблем, ідеться і про ситуацію в світі, і про внутрішні російські проблеми, - повідомляє Радіо Свобода.

Цього року Путіну доведеться говорити про різке падіння курсу рубля на тлі побоювань з приводу стабільності російської економіки, ураженої здешевленням нафти і західними санкціями.

16 грудня держсекретар США Джон Керрі заявив, що санкції через дії Росії в Україні можуть бути скасовані упродовж «днів або тижнів, залежно від вибору, який зробить президент Путін».

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні сказала 17 грудня, що бачить ознаки готовності з Росії до врегулювання кризи в Україні.

До санкцій, які наклали на Росію Європейський союз, а також США та інші країни через її агресію проти України останнім часом додається дедалі нижча ціна на нафту, яка разом із газом є одним із основних джерел бюджетних надходжень Росії. Усе це призвело останніми днями до стрімкого обвалу російського рубля.

У середу рубль відіграв втрати, зафіксовані на початку тижня. Зараз за долар на біржових торгах дають менш як 60 рублів. Водночас ще тиждень тому, 11 грудня, долар у Росії котирувався на рівні 55 рублів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Врегулювання кризи в Україні може відбутися сьогодні
18 грудень, 2014, 08:31