У Луцькій міськраді пропонують «вішати незрозумілий бюджет» на сайті

У Луцькій міськраді пропонують «вішати незрозумілий бюджет» на сайті
Інформацію про бюджет та бюджетні зміни пропонують зробити для депутатів доступнішою, а для лучан відкритішою.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту 18 грудня.

Депутат міськради Андрій Осіпов повідомив, що аби проаналізувати інформацію про бюджет чи бюджетний звіт, потрібно мати не лише чимало часу, а й спеціальну освіту та довідкову інформацію.

«Справа в тім, що через депутатську пиху чи через бажання приховати незручну ситуацію депутати не зізнаються в тому, що голосуючи за бюджет, бюджетні зміни та звіт про бюджет, вони як такої інформації не отримують. Щоб її проаналізувати, потрібно витратити величезну кількість часу, мати спеціальну освіту і володіти додатковою інформацією», – каже Осіпов.

Так, Андрій Осіпов запропонував зробити на сайті Луцької міської ради спеціальний розділ, де розміщуватиметься таблиця видатків, доходів та виписка про рух коштів.

Також він підкреслив, що інформацію про бюджет міста можна було б подавати у вигляді діаграми, не складаючи довідок, додатків й табличок, з яких «нічого не зрозуміло».

«А як з’являється мешканець Луцька, який потрапляє на засідання про звіт про виконання бюджету чи внесення змін до бюджету. І що з цього зрозуміло? Для кого ми працюємо? Для того, щоб затвердити рішення Лілії Єлової? Ми не сумніваємося у тому, що вона високий професіонал. Але вже давним давно відкриті засоби, коли інформація може бути подана в зручній формі», - додав депутат.

Осіпов зауважив, що наразі бюджет є закритим, а без прийняття цього рішення до прозорості не дійти.

Депутат Луцької міськради Ігор Поліщук інформував, що депутати, фактично, не мають ніякого впливу на формування бюджету з огляду на форму, в якій він подається.

«Я абсолютно підтримую такий проект рішення. Я пам’ятаю, як в серпні минулого року я прийшов на першу сесію і побачив проект рішення про зміни до бюджету, я не знав, куди дивитися і в кого що запитувати. Треба дійсно мати спеціальну підготовку, щоб в тому розібратися. Фактично, депутати не мають ніякого впливу на формування бюджету. Звичайно, що краще ні в чому не розбиратися і не витрачати свій час», - каже Поліщук.

Зрештою, члени постійної комісії проект рішення «Про заходи відкритості інформації про місцевий бюджет» рекомендували підтримати на сесії міськради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: бюджет
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Накінець-то Осіпов визнав себе бовдуром. Це симптом виліковності. Уважуха.
Відповісти
Останні новини
У Луцькій міськраді пропонують «вішати незрозумілий бюджет» на сайті
18 грудень, 2014, 13:50