Селяни на Волині самостійно захищатимуть угіддя від розкопок бурштину

Селяни на Волині самостійно захищатимуть угіддя від розкопок бурштину
Люб’язівська сільрада на Волині попередила виконавчу владу, що через байдужість правоохоронців може створити власну "Самооборону" для боротьби із копачами бурштину.

Про це йдеться у зверненні сільради, – повідомляє ZIK.

Люб’язівська сільрада із Любешівського району на Волині ухвалила звернення до губернатора Володимира Гунчика, голови облради Валентина Вітра та прокурора області Вадима Максимова. Депутати підкреслюють стурбованість варварськими розкопками земель сільради добувачами бурштину. На їхню думку, викопані ями становлять небезпеку та унеможливлюють використання земельних ділянок за цільовим призначенням.

«Через байдужість працівників правоохоронних органів Любешівського району розкопки земель продовжуються і в даний час», – йдеться в документі.

«Щоб захистити сільськогосподарські землі від розкопок, Люб’язівська сільська рада візьме на себе відповідальність за охорону сільськогосподарських угідь жителів села Люб’язь. Для цього буде створено загін "Самооборони" і додатково залучено "Самооборону Волині" і бійців, які брали участь в АТО», – йдеться у зверненні депутатів сільради.

Водночас вони попереджають виконавчу владу: якщо житель села на своїй земельній ділянці/паєві нанесе копачеві ушкодження, несумісні з життям, то він відповідальності нести не буде.

«Вся відповідальність за дерибан земель і бурштину за межами села Люб’язь лежить на органах виконавчої влади і правоохоронних органах», – йдеться в документі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Селяни на Волині самостійно захищатимуть угіддя від розкопок бурштину
18 грудень, 2014, 16:27