У Луцьку революціонери обіцяють «взятися» за корупціонерів

У Луцьку революціонери обіцяють «взятися» за корупціонерів
Громадське формування «Самооборона Волині» ініціювало створення Центру протидії корупції.

Про це розповіли під час прес конференції у четвер, 18 грудня, кординатор самооборонівців Андрій Хверчак та очільник Центру протидії корупції Анатолій Сковера.

За словами Сковери, Центр «молодий, підбираються кадри, ідуть різноманітні напрацювання, але тим паче ми підібрали хороших, достойних людей… не закриваються двері до нашого відділу із заявами і зверненнями громадян. Громадяни розказують про тиск і зловживання, які на сьогодні існують, і їх зламати не можна».

«У нашому відділі зібралися люди, які працювали у міліції, фінінспекції, є люди, які можуть подивитися на документи у правовому руслі», - додає він.

Анатолій Сковера розповідає, що Центр працюватиме за 4 основними напрямками: робота у лісовій галузі, в енергетиці, у медицині та в освітній галузі. Всі матеріали планують передавати у правоохоронні органи із достатньою доказовою базою, щоб довести справу до суду.

Однак він вказує на те, що правоохоронці не завжди адекватно реагують на матеріали, які передала «Самооборона». Зокрема, йдеться про матеріали щодо нібито корупційних дій начальника Волиньрибоохорони Тараса Куньчика.

Андрій Хведчак додав, що на базі такого ресурсу можна створити інтернет-ресурс, де б викладали факти із розслідувань, які не підпадають під таємницю слідства.

Також революціонери скаржаться, що правоохронці ігнорують багато їх запитів.

«Також палкої співпраці із боку правоохоронних органів, прокуратури немає. Якщо брати звернення до органів прокуратури, то тільки на 5% надійшли відповіді. Та сама ситуація із управлінням внутрішніх справ», - каже активіст Богдан Рущинський.

Тому вони планують надсилати повторні запити та ініціювати притягнення до дисциплінарної відповідальності тих, хто не відповідає на запити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давно взятися треба, тому що скоро сусыд до сусыда будуть ходити красти , а дехто жируэ вповному розумынны слова.
Відповісти
Давно пора! Та віддати забрані кошти від товстопузыв
знедоленим.
Відповісти
такі "специ",як Сковера, Хведчак і інші,які працювали в міліції і в фінінспенкції,якраз і є корупціонерами.Ці прихвостні (інакше язик не повертається їх назвати),зібрались "працювати"за чотирма напрямками,де якраз "крутяться"великі гроші.А
попрацювати з корумпованою владою,прокуратурою,судами,податковою,МИТНИЦЕЮ!!!,і іншими в них МАЛО ще є ПАРУ.Вот таких самовисуванців-"борців" з корупцією ми вже маємо,тільки результатів їхньої роботи ніхто не побачить.
Відповісти
ще ті, борці,
Відповісти
що тут говорити, вже липових учасників АТО перебільшує тих хто там воює!!!
Відповісти
Та посадіть спочатку саму самооборону(винних осіб) за бандитизм, кришування,вимагання,хуліганство та багато інших злочинів, які ними вчиняються.Самооборона вже показала,як може боротись з видобутком бурштину.спочатку спостерігаємо,а потім самі очолюєм банду.Те саме чекаєборотьба з корупцією.
Відповісти
Поки Тимошенко не очолить державу толку не буде.
Відповісти
Ще літом пан Хведчак був значно худшим. Мабуть, бідує
Відповісти
Самооборону на нари
Відповісти
Більшість із так званих "громадських діячів" без грошей кроку не зроблять, це їх заробіток. Люди, не ведіться.
Відповісти
Це з благословіння Лапіна самооборона починає нову "тему"
Відповісти
А як ви будете відповідати за наклепи на громадян?
Відповісти
Громадське формування "Самооборона Волині" - не так звучить, як організоване злочинне угрупування. Кого публікують???? Срам!!!!
Відповісти
Революціонери, де ваша революція?)
Відповісти
Останні новини
У Луцьку революціонери обіцяють «взятися» за корупціонерів
18 грудень, 2014, 16:42