Активісти шукають «схеми» у волинських лісах

Активісти шукають «схеми» у волинських лісах
Представники Центру протидії корупції «Самооборони Волині» наразі розслідують справи щодо порушень на державному підприємстві «Мисливське господарство «Звірівське», у Цуманському лісгоспі та інших структурах.

Про це розповів керівник центру Анатолій Сковера під час прес-конференції у четвер, 18 грудня.

Зокрема у «Звірівському» активісти розслідують діяльність «групи Колісника», тобто людей, які свого часу нібито були задіяні у схемах колишнього начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Богдана Колісника.

У цьому їм допомагають нинішній директор «Звірівського» Ярема Байда, також підтримку мають в «оновленому» управлінні, - каже Сковера.

Серед порушень виявили зокрема «мертві душі», тобто двох людей, які на підприємстві не працювали, але зарплату отримували. Також Сковера каже про «саботажників» у «Звірівському», тобто людей, які протидіють новому керівнику Яремі Байді.

А ще порушення побачили у Цуманському держлісгоспі. За словами Анатолія Сковери, йдеться про те, що відбувається підробка актів виконаних робіт, адже їж здійснюють не у повному об’ємі.

За словами кординатора «Самооборони Волині» Андрія Хведчака, боротися із нелегальною вирубкою лісу на підпільних пилорамах досить складно. Перш за все тому, що накладні на вирубаний ліс можуть виписати «заднім числом», тому єдиний вихід – ловити підпільних заготівельників деревини на гарячому та фотографувати всі накладні та відповідно реагувати, якщо їх немає.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ліс, Волинь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
то це діяльність групи Колісника, чи уже нинішніх вершителів доль у лісі? Щось не сходиться. Пилорами працюють зараз, а накладні виписували колись?
Відповісти
Ще довго будете Колісника згадувати? Вже рік часу його на посаді немає,а ще все Колісник? Та сідайте вже у ті керівні крісла та покажіть як треба працювати? Але не хочеться,правда?,бо кричати,перевіряти (тямите щось в тій роботі чи ні) то одне,а щось робити і потім відповідати то зовсім інше.ЯК ЖЕ ВИ ДІСТАЛИ !!!
Відповісти