Під час виборів у Луцьку діятиме 83 дільниці

Під час виборів у Луцьку діятиме 83 дільниці
Під час виборів до парламенту у Луцьку діятиме 82 виборчі дільниці на постійній основі. Ще одна, на тимчасовій основі, діятиме в слідчому ізоляторі.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи Луцької міської ради.

28 жовтня 2012 року в Україні відбудуться парламентські вибори. У зв’язку з цим в Палаці культури відбулася розширена нарада з питань забезпечення роботи дільничих виборчих комісій та підготовки приміщень для голосування за участю міського голови Миколи Романюка та його заступника, керуючого справами виконкому Юрія Вербича.

Романюк зазначив, що згідно виборчого законодавства, Центральною виборчою комісією вперше здійснено утворення виборчих дільниць на постійній основі. Луцьк увійшов до 22 виборчого округу. В місті створено 82 виборчі дільниці на постійній основі, з них: 73 – звичайних та 9 спеціальних. На час проведення виборів буде сформовано ще одну виборчу дільницю на тимчасовій основі у Луцькому слідчому ізоляторі управління Державної Пенітенціарної служби України у Волинській області. Таким чином, в Луцьку під час виборів народних депутатів України працюватимуть 83 виборчі дільниці.

Міський голова нагадав присутнім, що 15 травня було видане розпорядження, яким призначено представників виконавчих органів Луцької міської ради, комунальних підприємств, закладів відповідальними за здійснення контролю за належним матеріально-технічним забезпеченням виборчих дільниць, розташованих на території міста. Відповідальним працівникам необхідно вивчити стан матеріально-технічного забезпечення виборчих дільниць для проведення голосування 28 жовтня 2012 року, проаналізувати потребу у забезпеченні засобами зв’язку і поінформувати відділ організаційної роботи міської ради про виконану роботу.

У свою чергу Юрій Вербич зазначив, що станом на 24 травня 2012 року налічується 157 475 виборців. Створено 2 нові звичайні виборчі дільниці (в районі ДПЗ та 33-го кварталу), що викликане необхідністю дотримання законодавчих норм щодо чисельності виборців, яка не повинна перевищувати 2,5 тисячі. У Луцьку налічувалось 20 виборчих дільниць із перевищенням допустимої норми. В ході роботи щодо формування дільниць з чисельністю у допустимих межах на 29 дільницях проведено зміни. Вперше в школах №№ 21, 24 та 26 працюватимуть по дві виборчі дільниці.

Всього у місті 68 великих звичайних виборчих дільниць (від 1,5 до 2,5 тисячі виборців), 4 — середні (від 500 до 1,5 тисячі) та 1 мала (до 500 виборців); серед спеціальних дільниць на постійній основі — 1 середня та 8 малих.

Вербич зазначив, що незмінною залишається норма щодо площ приміщень для роботи комісій та для голосування, забезпечення приміщення комісії однією телефонною лінією, розміщення кабінок для голосування, наявність кабінки для голосування громадян з обмеженими фізичними можливостями, норма відкритого доступу на спеціальних виборчих дільницях для членів комісій та осіб, які мають право бути присутніми в приміщенні для голосування. Обов’язковими є наявність: Державного Прапора України, сейфу або металевої шафи для зберігання виборчої документації, аварійного освітлення, медичної аптечки, засобів протипожежної безпеки, стенду для розміщення офіційних матеріалів та ін.

Також він повідомив про те, що не вистачає 162 великих виборчих скриньки, але ЦВК компенсує цю нестачу.

Микола Романюк у своєму коментарі зазначив, що виборчі дільниці будуть забезпечені всім необхідним, що належить до компетенції міської ради, зокрема, за кошти міського бюджету закуповується 20 комп’ютерів для виборчих дільниць.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори-2012
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Під час виборів у Луцьку діятиме 83 дільниці
25 травень, 2012, 11:50