У Луцьку пропонують не ліквідовувати діагностичний центр

У Луцьку пропонують не ліквідовувати діагностичний центр
Лікувально-діагностичний центр «Здоров'я жінки» хочуть ліквідувати.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, 19 грудня.

За словами начальника відділу фінансового контролю та аудиту міської ради Валентини Малютіної, була створена тимчасова комісія, яка проаналізувала список комунальних підприємств. Були виділені збиткові підприємства, але без яких місто не зможе функціонувати (наприклад - ДКП «Луцьктепло»), дотаційні підприємства (КП «Ласка», Луцький зоопарк) та підприємства, що приносять дохід в міський бюджет.

Підприємство «Здоров'я жінки» потрапило у третю категорію. Воно є непрофільним і підлягає ліквідації.

За словами завідувача центру «Здоров'я жінки» Людмили Азімової, центр діє на базі Луцького пологового будинку. Центр платить кошти пологовому будинку за оренду приміщення у розмірі 1873 гривні та за користування їхнім майном – 1500 гривень. Також центр оплачує комунальні послуги з площ, які він орендує.

«За рік ми заробляємо сімсот тисяч гривень. Триста тисяч гривень ідуть на заробітні плати працівникам. У нас працює дві людини на повній ставці, 9 людей - на 0,75 ставки, ще є сумісники, які отримують по 0,25 ставки. Велика частина витрат іде на закупівлю ліків і обслуговування медичного обладнання. Чистого заробітку в рік у нас виходить 3 тисячі гривень. Перед пологовим будинком в нас заборгованості немає», - зазначила Азімова.

Людмила Азімова додала, що за два роки до центру звернулися 1870 осіб, половина з них - сільські мешканці.

Начальник управління охорони здоров'я Луцької міської ради Федір Кошель зазначив, що ліквідовувати підприємство не можна. Тому він запропонував альтернативний варіант – реорганізувати центр шляхом приєднання його до пологового будинку. Тобто замість центру створити відділення платних послуг.

Члени комісії погодили запропонований Кошелем варіант та вирішили винести його на розгляд сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, що комісія Луцької міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва підтримала проект рішення про ліквідацію лікувально-діагностичного центру.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку пропонують не ліквідовувати діагностичний центр
19 грудень, 2014, 16:25