«Поводир» не потрапив до списку претендентів на «Оскар»

«Поводир» не потрапив до списку претендентів на «Оскар»
Український фільм Олеся Саніна “Поводир” не потрапив до короткого списку претендентів на премію “Оскар” у категорії “найкращий неангломовний фільм”.

У список із дев’яти фільмів потрапили “Левіафан” Андрія Звягінцева (Росія), "Іда" Павла Павліковського (Польща), "Турист" Рубена Естлунда (Швеція ), “Дикі історії” Даміана Шифрона (Аргентина), “Мандарини” Зази Урушадзе (Естонія), “Кукурудзяний острів” Георгія Овашвілі (Грузія), “Звинувачений” Паули ван дер Вест (Нідерланди), “Визволитель” Альберто Альверо (Венесуела), “Тімбукту” Абдерахмана Сісако (Мавританія), - повідомляє Zaxid.net.

Варто зауважити, що фільми “Левіафан”, “Тімбукту”, “Дикі історії”, “Турист” були в різних програмах Каннського кінофестивалю. “Іда” стала найкращим фільмом Європи за версією Європейської кіноакадемії. “Левіафан” та деякі із інших претендентів були серед її номінантів.

Україна цього року вперше мала такий фільм – “Плем’я” Мирослава Слабошпицького отримало три із чотирьох можливих призів Тижня критики Каннського кінофестивалю та приз “Відкриття року” Європейської кіноакадемії.

До дев’ятки також не потрапив і володар “Золотої пальмової гілки” “Зимовий сон” Нурі Більге Джейлана (Туреччина) чи “Мамочка” Ксав’є Долана, який зчинив у тих же Каннах справжній ажіотаж.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
що це світовий шедевр!
Відповісти
Зрада?
Відповісти
Всі на Майдан в Лос-Анжелес. Виліт від Будинку Просвіта в Луцьку сьогодні о 17.00
Відповісти
Ні, це всього-навсього інтриги. Так буває завжди. шкода звичайно, але журі кругом однакові. Більш акуратні чи менш, але такі самі. Тому я б не переоцінювала значення всяких там оскарів. Подумаєш, яка цяця.
Відповісти
Останні новини
«Поводир» не потрапив до списку претендентів на «Оскар»
19 грудень, 2014, 22:35