Турчинов хоче, аби строкова служба в армії тривала півтора роки

Турчинов хоче, аби строкова служба в армії тривала півтора роки
У 2015 році в Україні відновиться обов'язковий призов на строкову військову службу.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, пише ТСН.

"З наступного року ми відновлюємо призов на строкову військову службу", - заявив він.

"У той же час, ми не можемо в умовах ведення, фактично, війни обмежитися тільки роком служби. Цього недостатньо", - сказав керівник Радбезу.

Турчинов заявив, що термін строкової служби буде збільшено на шість місяців.

"Наші громадяни будуть призиватися на півтора року", - повідомив секретар Радбезу.

Турчинов додав, що для громадян з вищою освітою термін строкової служби складе 1 рік. Призиватися будуть громадяни віком від 20 до 27 років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: армія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
повністю з цим згідний!
Відповісти
І шо тут доброго?
Відповісти
"Наші громадяни будуть призиватися на півтора року", а читається як "Наші раби будуть призиватися на півтора року". Ніхто нас не спитав. Сам турчинов не служив, син так само віра не дозволяє. А ви фугуйте нас захищати, бо ми за народ піклуємось. Щось вони сьогодні перестарались на тій РНБО.
Відповісти
Це Ви вважаєте, що на півтора рокУ, а Волиньпост вважає, що на півтора рокИ. У школу не ходили чи що?
Відповісти
щомісячні виплати розміром 400 гривень, це нормально?
Відповісти
Тихий ужас.
Відповісти
Через рік-два в армію потрапити буде конкурс як в блатний вуз.
Відповісти
Я думаю що тут нема нічого страшного вот так.
Відповісти
Правильно, бо в умовах війни. Колись служили 2 роки, а ще раніше й по 3 роки було. Головне аби якість армії робили, а для цього потрібні гроші. Бо так той термін служби до одного місця
Відповісти
Правильно зробили, тому що в умовах війни. Колись і 2 роки служили, а ще колись і по 3 роки було. Але найголовніше не термін служби, а якість армії, а для цього потрібн гроші. Тоді служба за 1.5 ркои не даремно пройде, буде хоть якийсь бойовий дух!)
Відповісти
А ще колись по 50 років в армії служили... Тоді оголошуйте військовий стан та загальну мобілізацію і вибивайте ворога під три чорти з того Донбасу, а не влаштовуйте цирк з імітацією бурної діяльності. Клоуни. АТО має тривати години, чи не так, Пєтя?
Відповісти
Це ви загнули. По 50 не дослужували, бо брали в 25, а до 60 мало хто доживав.
Відповісти
продовжують гратися у "війнушку". Народу ще не набридло, нехай дяді бавляться...
Відповісти
То всьо хня,
чого СБУ не вичисляє таких піарасів по айпі?
Відповісти
А чого СБУ має вичисляти? І що вона зробить? Якщо ми живем у вільній державі, то в кожного є своя думка і точка зору! Не всі ж раби!
Відповісти
Повністю погоджуюсь із Андрієм і 4545.
І від себе:
Позиція нинішньої влади така, як і в попередньої: добре жар розгрібати чужими руками. Відмінність лише у тому, що у теперішніх полум"яних демократо-патріотів слово "жар" через війну набуло буквального значення, а життя пересічного обивателя стало ще більше меншовартісним. Хтось заперечує? - Погляньте на курс валюти і цінники в магазинах. А тепер на вашу зарплату. Оце і є їх реформізм, куди там тому азарівському "пакращенню".
Окрім того, другим китом нинішньої владної моделі є принцип: розподіляй і володарюй. Розділили суспільство, як тільки могли. Оскільки тут піднята тема армії, то поясню на її прикладі і у воєнному ракурсі.
Сьогодні в нас по відношенню до військової служби є ті хто воює/служить строкову, і ті хто ні. Якраз складається так, що чомусь ті, хто підпадає під те "ні" починають недалекоглядно радити-коментувати тим хто воює/служить строкову (чи ще буде), як і скільки часу вони мають це робити. А складається це тому, що ті, хто ніколи не служив сліпо вірять теперішній українській пропаганді. - Люди, вами маніпуюють і водять хороводи зомбосліпців! - Немає ніякої нової армії, там залишилася та сама совєцька система. Причому, в гіршому, наскрізь прогнилому її прояві. Все тримається лише на волонтерах і небайдужих, від яких лише НЕЗНАЧНА ЧАСТИНА перепадає за призначенням, решта розпилюється людьми у погонах для власної вигоди і через їх безгосподарність. Скажу вам таке: складається враження в переважній більшості, що для служби в армії від прапорщика і до генерала ніби відбирають людей на якомусь диявольському кастингу по вершині тупості, цинізму, безгосподарності, низості у будь-яких проявах і т.д. Наше суспільство і так деградоване, тому у підлітковому віці і зовсім молоді люди часто вже є жертвами цієї масової деградації. Потрапивши у теперішню українську армію, проблеми мають перспективу лише загострюватися. На сьогодні - це система, яка за своєю суттю, створена для приниження людської гідності і спонуканню до асоціальних проявів. Наміри збільшення терміну такого суспільного експерименту, яким є сьогодні армія, ні до чого доброго не призведуть. Оскільки все це насправді робиться, щоб "виховувати" сумирний народ, боязливий, затурканий і закомплексований. Щоб надійно тримати стадо в стійлі. Згадайте, це свій народ Янукович називав бидлом. Порошенко так точно не назве, але не тому, що так само не вважає, а тому, що хитрішій (очевидно дається взнаки жидівське коріння). І ось ця хитрість дає можливість ще краще маневрувати вашою свідомістю. Не зчуєтесь, як ці теперішні демократи розіграють вас, як наперсточник зіваку. А що тоді? Знов майдан?...
Армія - це ще й супер закрита система в плані того, що відстояти свої права в ній надто важко (хоча це хронічне становище для всієї держави, та все ж), особливо тому контингенту, який в ній служить. А це переважно люди із сільської місцевості, яким через щоденні турботи ніколи розбиратися в тонкощах юриспруденції. Сьогодні мобілізованих, ваших земляків(!), фактично зробили заручниками ситуації. Відірвали від мирного життя на невідомий термін, кинувши гнити в земляних окопах, часто без води та їжі, під чужі кулі і снаряди. Багатьом не виплачують зарплати вже два-три місяці. Натомість, в той же час, багато кого із запасу не торкнулась ця ситуація зовсім. Спокійно собі живуть. Вчасно "порішали" з комісарами, а ще хитріші заздалегідь покупували білі воєнники. А суспільна думка така: кожен думає, і його сім"я "добре, що не я, хай служать-воюють, аби мене це не торкнулося". От нас і поділили. Тому який там бойовий дух? Про що ви говорите, шановні?
Р.S. Ще надто дратує та романтизованість війни, яка по телебаченню подається. Яка пафосність! Це ж треба, - в нас і з війни шоу зробили. Дітям почали насаджувати цю тему з дитсадка . Діти малюнки малюють солдатам, обереги роблять, пісні співають, навіть кошти збирають на армію. І тут чорна справа провладної пропаганди, - подивіться, мовляв, які ми хороші, згуртовані, як у нас все чудово. Безсоромники, облиште дітей!
…А ще рубль падає, компартії в парламенті вже не має, санкції посилюють, хтось там знову висловив своє невдоволення чи занепокоєння. Яке досягнення нашої влади! Пік! А якщо, щось не так вже й в нас добре, то …це п’ята колона винувата! Точно, на Росію працюють. Мабуть, як оті євромайданівці із Вінниці, що хотіли добитися того, що вистраждовували рік назад. – Ну, що тут скажеш?.. А суспільство сидить і поїдає це інформаційне лайно, яке нічим не краще за зомбоящика із «Росією 24» десь на просторах від Донбасу і до Камчатки. Ефект той же, але цілі різні.
Р.S.S. І ось знову в інформаційному просторі піднімається тема вбивства Гонгадзе. Скажу так, навряд чи колись правда по цій справі буде відома широкому загалу. Швидше за все, вона ніколи не буде розслідувана. На трагедії однією публічної у свій час людини задається чергова незрозуміла поки що спекуляція. Це вже, вибачте, став такий тренд влади (і неважливо чи вона «демократо-патріотична» чи «диктаторсько-папірєдністська»), як тільки в державі починаються системні проблеми, зразу дістаються із забуття наїжджені теми для відволікаючого свідомість маневру. Але це вже ми проходили. Будьмо розумніші.
Відповісти
Окрім підготовки воїна, слід щей економічний аспект враховувати. Арифметика проста: півроку - один призив, рік - два, півтора - три призова. І для усіх одяг, харчі, зброю, набої, офіцерів, казарми... додайте самостійно...
Відповісти
а в 27 тоже будуть брати
Відповісти
теж цікаво
Відповісти
Я не згоден
Відповісти
Хай беруть тих що викупився

ато поробились слабими а у генделі пити всі здорові.Та ще бють безащитних жінок військово службовців.
Відповісти
Усим зрозуміло що уся так звана (украінська влада)є маріонетками глобального предиктора(сша)!І тому ця влада зробить будь що аби стравлювати словянські народи міжсобою і мати від цього надприбутки,ставлячи краіну фактично під ярмо великого капіталу!!!
Відповісти
Останні новини
Турчинов хоче, аби строкова служба в армії тривала півтора роки
20 грудень, 2014, 20:05