У Польщі різко дешевшає нацвалюта

У Польщі різко дешевшає нацвалюта
Польський злотий подешевшав до мінімуму за 15 місяців на тлі російської кризи.

Як повідомляє агентство Bloomberg, курс польського злотого до євро впав у п'ятницю, 19 грудня, до мінімуму з вересня 2013 року, а ціни на держоблігації Польщі знижуються у зв'язку з побоюваннями, що кризові явища в Росії можуть поширитися і на сусідні країни, - пише «Слово Волині»

Польська нацвалюта подешевшала на 0,8%, до 4,2846 злотого за євро і 3,43 за долар. Обмінники вказують курси в 3,51 злотих за долар, 4,3 за євро. За останні шість сесій злотий втратив 2,3% вартості, посідаючи третє місце за темпами падіння серед 24 валют emerging markets після рубля та угорського форинта, пише mignews.com.ua.

Член ради з грошово-кредитній політиці польського ЦБ Ельжбета Хойна-Дух заявила в п'ятницю, що падіння курсу злотого - сприятливий фактор, оскільки воно підтримає експортерів країни. «Якщо ослаблення курсу збережеться, його можна буде розглядати як заміну зниження процентної ставки», - наводить її слова агентство новин PAP. Останні два засідання польський ЦБ залишав процентну ставку без змін - на рекордно низькій позначці в 2%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та ви вже дістала з такими новинами...В Росії рубль парає...В Польщі злотий...А В УКРАЇНІ ВСЕ ЧУДОВО!...ВЖЕ 1 ДОЛАР І ЗА 20 ГРН НЕ КУПИШ!...Як ви цього не помічаєте!?? Ціни ростуть як на дрізджах...а зарплати залишають такіж самі...
Відповісти
Різко дешевшає - 2,3%.
Не те що гривня -25% за 3 тижні.
Новина професійна.
Відповісти
Всьо хорошо, прєкрасная маркіза. Сьогодні на чорне кажуть біле і всі аплодують. Падає гривня - яка біда? Ви подивіться у сусідів. Падає злотий - то кажуть, що добре. Значить, і у нас усе прекрасно.
Відповісти