На Волині у жінки оновилися півдесятка ікон

На Волині у жінки оновилися півдесятка ікон
Марію Гушинець в рідному селі сприймають по-різному.

Дехто дивується: хіба можна жити в наш час у такій маленькій шевченківській хатинці, як у неї, ще й виховати у таких умовах п’ятьох дітей. Інші, знаючи жіночу долю, щиро їй співчувають. Але є й такі, що не в силі зрозуміти,чому жінка стільки часу проводить у молитві, яку творить повсякчас, де б не була і чим би не займалась, - пише «Слово Волині».

Двадцять чотири року тому Марія Якимівна й не сподівалася, що отримає можливість відвідувати храм, поратись по господарству, одружити дітей. адже була прикута важкою хворобою до ліжка. Лікарі наполягали на операції, але на це великих надій не покладала, та й грошей на неї не було.

«Якщо не відважишся на операцію, то тобі залишиться жити чотири місяці», -- констатував нейрохірург в обласній клінічній лікарні. Привезли мене в Ковель, кинули у непримітну палату і три дні, як до безнадійної, ніхто не заглядав. А потім до іншої хворої прийшла лікарка Людмила Македонська. Побачила мене і очам своїм не повірила: «Маріє, це ти?», хоч таки впізнала, бо в цій лікарні я працювала санітаркою більше десяти років. «Я, Людмило Никифорівно. Та, якої скоро не стане». Невропатолог вислухала мою біду і попросила: «Ану повернись на бік, огляну!». «Не можу», -- відповідаю. Тоді Македонська як взялася до мого немічного тіла, то я від нестерпного болю зубами аж простирадло погризла. Так тривало по півтори години щодня більше місяця. Втрачати мені було нічого, зате з’явилася надія стати на ноги», - розповіла Марія Гушинець.

В той час жінка почала часто молитися і звертатися до Бога. Згодом стан її поліпшився. Марія Гушинець почала робити першісамостійні кроки Потім була перша сповідь у Милецькому Свято-Миколаївському чоловічому монастирі. Коли життя підкинуло їй чергову проблему, жінка поїхала паломницею в Чорторийський Хресто-Воздвиженський чоловічий монастир. Після служби вирішила поговорити з батюшкою, який і сказав, що після повернення додому, вона побачить велике диво.

Коли ж Марія Гушинець повернулася додому, то побачила, що старі ікони виглядали по-новому. Тоді, і зрозуміла, про що говорив батюшка.

«То був мамин простенький Різдвяний образок. Придивились до інших: дві ікони Спасителя теж поміняли свій колір, посвітлішали. Одна належала також моїй матері, інша – чоловіковій. А ось третя ікона - Божої Матері – від прапрадіда. Боїмося й в руки брати її, щоб від давності не розсипалася, тому й не знаємо навіть назви образа.А вже потім ми помітили, що й старенька ікона великомучениці Варвари, яка висіла в сінях, теж поміняла свої кольори, тепер на ній стало багато білого та рожевого кольорів», - зауважила Гушинець.

«На образку не було навіть видно, яка це свята, -- продовжує свою розповідь жінка. – Ікона дісталась мені теж від матері. Тільки після оновлення розгледіли, що це свята Варвара, яку Православна Церква вшановує 17 грудня», - додала вона

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка дивовижна й актуальна новина
Відповісти
Совісті немає в людей!
"Коли ж Марія Гушинець повернулася додому, то побачила, що старі ікони виглядали по-новому. Тоді, і зрозуміла, про що говорив батюшка кли продовав чергову дозу наркоти"
Відповісти
Очевидно, ікони протерли спиртом.
Відповісти
А село то яке?... Тенденція в цих "новинах" не розповідати очевидних речей, набирає статусу хронічної.
Відповісти
Боже, якщо Ви не вірите в Господа Бога, то яке Ви маєте право всіх судіти по собі,на кшталт, нарокитиків???Можливо, саме Ви їх приймаєте???! Люди, одумайтесь! Де в Вас с-ки жовчі??? Що Ви хочете цим довести? Що Ви найрозумніша нація??? То чому гірше румун живе??? Ау, благаю,одумайтеся! Повірте в те,що життя на Вас не зациклюється і в те,що через Вас нормальні люди страждають!!! Де Ви взялись? Як Ви виховувались??? Я молода, сучасна дівчина, я вірю в Бога, але не вірю в духів природи,хоча поважаю природу,бо без неї ми теж не зможемо жити, але я ж не ображаю Вас через те,що Ви не вірите в Бога!!! Лучани, волиняни, українці, Ви розумієте, що все починається з Вас, тим більше, у такий час!!!Будьте добрішими, лагіднішими, поважайте людей та себе в першу чергу!
Відповісти
11 і Микола! Мені вас жаль, ви зневірені люди...
Відповісти
клоуни,в що ви вірите???
скоро ті ікони будуть говорити і воскрешати мертвих,але ви не вірте ним бо це не від Бога!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
це сто процентів штунда пише в них ікон немае
Відповісти
а вони і не потрібні бо то ідолопоклонство, в біблії ясно написано заповідь №2: "Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею. Не вклоняйся їм і не служи їм"
Відповісти
штундам тут не місце
Відповісти
Олесю, повністю з Вами згідна! Не звертайте уваги на таких людей, їх і дві тисячі років тому було повно. В кожного своя стежка і кожен відповідатиме за кожне своє слово. Дивіться, завжди свідчення глибокої віри людини викликало якусь незрозумілу злобу, цинізм. Здавалося б, ну що такого поганого написано в цій статті??? Що так розлютило цих коментаторів??? Ніхто ж їх не образив, не принизив. Я розумію, якби вони коментували статтю про підвищення ціни на газ - так, тут злобу можна зрозуміти. А тут???
Відповісти
обзиваеш клоунами...незнаеш писання...навить одежа апостола Павла зцилювала навить тiнь його...
Відповісти
Ображає тупість і наївність людей!
Відповісти
Останні новини
Цікаві факти про кросворд
21 грудень, 2014, 17:16
На Волині у жінки оновилися півдесятка ікон
21 грудень, 2014, 16:33