У Луцьку показали фільм про цінності, що допомагають зміцнити сім'ю.ФОТО

У Луцьку показали фільм про цінності, що допомагають зміцнити сім'ю.ФОТО
Фільм «Вираження цінності» від луцької студії «ПравдаPRO» став вже четвертим із циклу короткометражок «Поговоримо про сім’ю».

Його презентація за участі режисера Сергія Шараєвського, продюсера Альони Юхимчук, акторів та знімальної групи відбулася у неділю, 21 грудня, - повідомляє «Громадське.Волинь».

Як розповів режисер, серія фільмів «Поговоримо про сім’ю» розповідає про важливі аспекти, що допомагають збудувати міцні та щасливі стосунки. Це «Христос», «любов», «довіра», «повага», «розуміння», «час разом», «посвята сім’ї», «вираження цінності», «правильне спілкування», «вирішення конфліктів» та «духовна посвята».

Альона Юхимчук пояснила, що ці базові цінності, які допомагають збудувати міцну сім’ю, виділили дослідники одного із університетів штату Небраска за результатами роботи із 14000 сімей із 24 країн світу впродовж 25 років.

Опираючись на такий досвід, студія «ПравдаPRO» та організація «Молодь з місією» вирішили зняти серію фільмів про сім’ї, що змогли вийти із складних ситуацій та стати щасливими, - розповідає Альона Юхимчук.

Зокрема головними героями фільму «Вираження цінності» стали члени сім’ї Сасновських із Мінська. Завдяки реалізації на практиці таких цінностей вони змогли перетворити свій шлюб із нещасного, що був на межі розпаду, у щасливий.

За словами Сергія Шараєвського, відеоряд для фільму знімали не тільки у Мінську, а й під час подорожей у Стамбул, Венецію, Санкт-Петербург, Краків та інші міста.

Акторами, окрім сім’ї Сасновських, стали також працівники студії, їх близькі та члени організації «Молодь з місією».

Цікаво, що під час зйомок відеоряду у центрі Мінська у групи виникла проблема, працівники КГБ (білоруська служба державної безпеки) створювали перешкоди, щоб у кадр раптом не потрапив кортеж президента Олександра Лукашенка, - розповідає Шараєвський.

Головна ж ідея фільму звучить словами сімейного експерта Юрія Соколовського: «Якщо ви ставитесь до свого партнера так, як він на це заслуговує, ви його не змінюєте, можливо, навіть робите гіршим. Ставтеся до нього як до того, ким хочете його бачити, тоді ви змінюєте людину на краще».

У короткометражці самі члени сім’ї Сасновських розповідають про складнощі та постійні конфлікти, що між ними виникають, і віру, яка допомогла подолати труднощі. Щоб вирішити свої суперечки, Сасновські навчилися чути один одного, бачити позитивні риси у партнері та виражати цінності, - каже Сергій Шараєвський.

«Давайте вчитися виражати цінності, бо критики у цьому світі вже й так забагато», - підсумовує він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку показали фільм про цінності, що допомагають зміцнити сім'ю.ФОТО
21 грудень, 2014, 21:52