Обміняти усіх полонених можна за один день, - Рубан

Обміняти усіх полонених можна за один день, - Рубан
Аби виконати мінські домовленості щодо обміну полонених за принципом «усіх на всіх» достатньо буде однієї доби.

Таку думку висловив у програмі «Подробиці тижня» на телеканалі «Інтер» керівник Центру обміну полоненими Володимир Рубан, - пише "Радіо Свобода".

«Це реально провести за добу. На сьогодні є організації, які можуть це провести, обміняти і до 25 числа чи 25 числа, 200 або 400 осіб відпустити на волю. Це реально», − сказав Володимир Рубан.

За його словами, прив'язка звільнення полонених до якихось дат є «пострадянським синдром». «Полонені тут абсолютно ні при чому, але цю болючу тему дуже вигідно використовувати під час переговорів. 5-ий пункт мінських домовленостей дозволяє нам у будь-який момент всіх на всіх поміняти», − запевнив Рубан.

Як він уточнив, за офіційними даними йдеться про обмін 223 полонених, які перебувають в місцях ув'язнення на території, що контролюється українською владою, та 152, ув'язнених сепаратистами. Хоча існують й інші дані.

«Затриманих з української сторони, які знаходяться тут, в умовах тимчасової ізоляції, − до 400 людей. Із того боку у нас разом полонених, по яких є хоч якась надія, − 635, плюс мінус, цифри коливаються», - констатував керівник Центру обміну полоненими.

Українська влада запевняє, що принцип обміну «всіх на всіх» не означатиме звільнення від відповідальності осіб, які вчинили важкі злочини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.