Росіяни відходять, але бойовики залишаються, - Тимчук

Росіяни відходять, але бойовики залишаються, - Тимчук
Бойовики на Донбасі у вихідні відводили основну частину своїх сил від лінії зіткнення із силами АТО, але на "передовий" у низці міст вони залишаються.

Про це пише на підставі даних групи "Інформаційний спротив" народний депутат Дмитро Тимчук у Facebook вранці 22 грудня, пише "Українська правда".

"Протягом минулих вихідних у Луганській і Донецької областях відзначено відхід основної частини підрозділів російсько-терористичних військ від лінії зіткнення з українськими військами", - пише він.

"Цей процес не спостерігається на окремих ділянках – зокрема, супротивник залишає війська "на передовий" у смузі Первомайськ - Лисичанськ, а також у районі н.п. Донецьк, Тельманове, Новоазовськ, у районі Бахмутської траси", - заявляє Тимчук.

"У першу чергу від лінії зіткнення відводяться підрозділи армії РФ і російських найманців, залишаються на своїх позиціях в основному загони місцевих бойовиків", - додає він.

За даними ІС, уздовж Бахмутської траси концентруються "війська супротивника". Крім десантної ротної тактичної групи й артгрупи, які мінімально скоротили дистанцію до передових позицій українських військових, там "у другу лінію почали прибувати додаткові підрозділи".

Прибули ще одна ротна тактична група й декілька бандформувань зі складу формування Олексія Мозгового, повідомляє Тимчук.

"Загальна кількість сил супротивника на ділянці блокпостів наших військ №29 і №31 досягла 600 осіб, зафіксовано танковий підрозділ (до 7 танків), артгрупу (2-батарейний артдивізіон змішаного складу, крім ствольної артилерії - як мінімум 4 РСЗО), і близько 25 бойових броньованих машин (ББМ)", - пише він.

"На озброєнні бойовиків велика кількість мінометів, ПТРК, СПГ, РПГ, виявлено вогнемети РПО "Шмель". Супротивник у цьому районі обстрілює позиції наших військ зі стрілецької зброї, іноді застосовуючи міномети", - заявляє Тимчук.

За даними ІС, у районі Гранітного "російські війська відійшли в другий ешелон, "на передовий" залишилися дві "маневрені групи" місцевих бойовиків (оснащені крупнокаліберними кулеметами НСВ-12,7 "Утёс" і 120-мм мінометами)".

Цим групам, за даними ІС, доручено забезпечити "тривожний вогонь по позиціях українських військ".

Щоб приховати висування на передові позиції, тепер бойовики і техніка рухаються порізно: на позиції спочатку прибуває "особовий склад", переважно на цивільному транспорті, а потім невеликими групами прибуває техніка й важке озброєння.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Росіяни відходять, але бойовики залишаються, - Тимчук
22 грудень, 2014, 10:42