У Луцьку придумали, як знайти дітям без батьків житло

У Луцьку придумали, як знайти дітям без батьків житло
Луцькі депутати планують затвердити міську програму забезпечення житлом дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування на 2012-2015 роки.

Про це йшла мова під час засідання постійної депутатської комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 25 травня.

Як розповів начальник міської служби у справах дітей Федір Шульган, до сьогодні такої програми не існувало, попри те, що обов’язок забезпечення житлом сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування покладений на органи місцевого самоврядування.

«Ми саме зараз виносимо цю програму, тому що з’явилася можливість отримати мільйон гривень з обласного бюджету, але за умови дольової участі. Тобто якщо з міського бюджету ми виділимо на житло мільйон, то ще один мільйон нам дадуть з обласного. За ці кошти ми зможемо забезпечити соціальним житлом 10-12 сиріт і принаймні зможемо зрушити це питання з місця», – пояснив Шульган.

«Тут мова йде тільки про соціальне житло, а не про приватну власність. Однокімнатні квартири можна купити на вторинному ринку», – додав він.

Також начальник міської служби у справах дітей розповів, що за останні п’ять років, житло отримало тільки двоє луцьких дітей. Натомість з 239 луцьких дітей, які не мають батьків, 77 дітей не мають житла взагалі.

«Це питання треба вирішувати зараз, бо я боюся, що після виборів так само забудуть, як і згадали. Будемо реалістами», – зауважив Шульган.

У підсумку члени бюджетної комісії одноголосно підтримали цю програму. Чи діятиме вона вирішать на найближчій сесії міськради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: сироти
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку придумали, як знайти дітям без батьків житло
25 травень, 2012, 15:07