У «Луцьктеплі» кажуть, що про «перетопи» не чули

У «Луцьктеплі» кажуть, що про «перетопи» не чули
Працівники ДКП «Луцьктепло» кажуть, що жодного разу за опалювальний сезон не фіксували випадків, коли температура у квартирах лучан була вища від санітарних норм через занадто гарячі батартеї.

Про це повідомив головний інженер підприємства Володимир Біньковський під час прес-конференції у понеділок, 22 грудня.

За його словами, баланс розподілу тепла може бути порушений лише у будинках на різних «стояках», а внутрішньобудинкові мережі - не у віданні «Луцьктепла», за них відповідальні житлово-комунальні підприємства, житлово-будівельні кооперативи та ОСББ.

Том, коли проблеми виникають мережі самого будинку, «Луцьктепло» не може їх ремонтувати, - нагадав директор підприємства Олександр Киричук. За його словами, у 2013 році керівництво «Луцьктепло» пропонувало утримувачам внутрішньобудинкових мереж обслуговувати і ремонтувати їх, але за додаткові гроші. Досі договори для надання таких послуг так і не уклали.

За словами головного інженера, були два випадки на вулиці Соборності, коли мешканці скаржилися на «африку» і «необхідність ходити в майках», однак результати обстеження свідчать, що в квартирах було 20-22 градуси.

Різницю у температурі в різних квартирах одного і того ж будинку Біньковський пояснює тим, що через проблеми із мережами може порушуватися баланс на різних «стояках».

А Олександр Киричук нагадав, що окремі лучани хочуть «батареї виводити на балкон» і робити підлогу із підігрівом, тому це стає додатковим навантаженням на мережі.

За словами директора «Луцьктепла», мережі теплопостачання Луцька зношені на 80-85%, а на окремих ділянках вони служать удвічі довше за норму.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Абсолютна неправда,я сьогодні була на новій пошті по дружби народів,дівчата сидять у майках,аналогічна ситуація у багатьох будинках. Судячи з новин в нас поступово ще й збільшується заборгованість області з початком опалювального сезону. У мене автономне опалення і температуру вище 20 градусів я не дозволяю собі у фінансовому плані, а вікно відкриваємо двічі на день по півгодини для провітрювання,адже все більше то гроші на вітер. Навіть лікарі радять дотримуватись кімнатної температури 20 градусів і рівня вологості в межах 45-55% в будь-яку пору року.
Відповісти
Останні новини
У «Луцьктеплі» кажуть, що про «перетопи» не чули
22 грудень, 2014, 17:14