Варіанти, куди перенести «проблемний» луцький авторинок. ФОТО

Варіанти, куди перенести «проблемний» луцький авторинок. ФОТО
Під час громадських слухань у Луцьку щодо проблем «стихійного» авторинку підприємці представили три варіанти його перенесення та «окультурення».

Проекти обговорювали у Палаці культури міста в понеділок, 22 грудня.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ПРОБЛЕМИ АВТОРИНКУ

Перший проект запропонував представник підприємства «Дельта-7» Юрій Дехтяренко. Відзначимо, що саме це підприємство є власником «Нового ринку» в районі ДПЗ біля заводу «Кромберг енд Шуберт».

Дехтяренко розповів, що на території ринку є 2,5 гектара заасфальтованої площі для розміщення автомобілів. Також поряд є ще 2 гектари суміжної території, яку можна для них пристосувати.

Підприємство «Дельта-7» пропонує інфраструктуру ринку, зокрема туалети, адміністративні приміщення, магазини для продавців та покупців автомобілів.

Однак Дехтяренко визнав, що на «Новому ринку» не вдасться швидко розмістити 4-5 тисяч автомобілів, які часто збираються в районі вулиці Єршова, адже для одного авто потрібно не менше 25 квадратних метрів землі.

Екс-мер Луцька Антон Кривицький здивувався, чому «Дельта-7» лобіює закриття ринку у місті та перенесення його за місто. Адже це підприємство платить податки у бюджет Луцького району.

Юрій Дехтяренко пообіцяв, що коли постане необхідність, можуть «за два дні» змінити юридичну адресу на луцьку і платити податки у бюджет міста.

Другу пропозицію – перенесення ринку в район вулиці Ківерцівської запропонував представник ТОВ «Яровиця» Дмитро Білик.

На його думку, розташування ринку на виїзді із міста біля сіл Дачне та Прилуцьке «розвантажить транспортні потоки міста».

Якщо проект почнуть втілювати, на 9 гектарах площі в цьому районі обіцяють збудувати майданчики для торгівлі, заправку, мийку, складські приміщення, СТО та інше.

Лідер «Автомайдану України» Олег Бондарук поцікавився, чи зможе такий ринок вмістити до 5000 автомобілів. Представник підприємства пообіцяв, що принаймні, до квітня 2015 року зможуть дати 2500 торгових місць, якщо почати проект найближчим часом.

А ще обіцяють пускати додатковий маршрут громадського транспорту для тих, хто не має власного автомобіля, та збудувати водонапірну вежу.

Представник ТОВ «Рівнеміськбуд» та депутат Рівненської міської ради Станіслав Рязанов запропонував перенести ринок на територію колишнього пластмасового заводу на вулиці Рівненській.

Йдеться по каркас недобудованого приміщення заводу, навколо якого є вільні території. Рязанов пропонує на основі каркасу збудувати багатоповерховий торговий центр, де, мовляв, можна буде розмістити тисячі автомобілів. Також місця можуть зробити навколо будівлі.

У такий багатоповерховий торговий автомобільний комплекс згідно проекту хочуть зробити 5-6 заїздів, а також паркінги, 50-80 офісів та, можливо, готель.

Після розгляду пропозицій підприємців на громадських слуханнях заступник міського голови Тарас Яковлев запропонував все ж створити робочу групу із 10 чоловік, щоб розробити конкретні шляхи вирішення проблем авторинку та визначитися, чи варто його переносити.

А депутат міськради Богдан Шиба відзначив, що перенести авторинок буде не так легко, як може здатися. Тому, на його думку, потрібно дати шанс врегулювати ситуацію в районі вулиці Єршова підприємству «Автопарк-Луцьк».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дайте гроші, і я Вам порішаю
Відповісти
Якщо ринок перенести в район цукрового, то там ніжто не проїде, особливо в осінній період, коли буряки здають...
Відповісти
Дайте можливість функціонувати всім, в різні дні тижня - то кращий, той і виживе. Незабудьте про жорсткі санкції за паркування й продаж не на ринку.
Відповісти
да перенести можна його за межі міста в аєропорт Луцк що знаходиться в с.Крупа...і нікому там авторинок заважати думаю небуде і місця буде достаточно...
Відповісти
Останні новини
Варіанти, куди перенести «проблемний» луцький авторинок. ФОТО
22 грудень, 2014, 22:50