Нововолинські активісти вимагали люстрації в місцевій прокуратурі

Нововолинські активісти вимагали люстрації в місцевій прокуратурі
Нововолинські активісти з акцією протесту увійшли до приміщення місцевої прокуратури на розмову із прокурором Олександром Шпотою.

Прокурор Нововолинська не був готовий до діалогу та закликав громадян подавати свої звернення у законному порядку і не заважати виконанню його прямих обов’язків, - пише "БУГ"

При цьому, помічник народного депутата Андрій Бокоч закликав присутніх до конструктивного діалогу, ставити аргументовані і доцільні питання, а прокуратуру - діяти в межах законодавства, виконуючи свої обов’язки.

Активісти звернулись до прокурора із проханням прозвітувати за два тижні роботи, які минули після мітингу 9 грудня.

Олександр Шпота, відповів, що на сьогодні у Нововолинську здійснено більше 90 крадіжок з них розкрито лише 20, причиною цього частково є новий Кримінальний процесуальний кодекс України, "але ж це не звільняє працівників міліції від їхніх обов’язків". Зафіксовано також 10 фактів збуту наркотиків,і міліції не вистачає фахівців у цьому напрямку роботи.

Прокурор звернувся до громади, пояснивши, що вимога про звільнення працівників прокуратури міста Нововолинська розглянута, а відповідь щодо порушення службових обов'язків надана у письмовому вигляді.

Громада обурилась, назвавши відповіді, які вони отримали – формальною відпискою. Олександр Шпота наголошував, що в обов’язки прокуратури не входить функція загального нагляду, відповідно до Закону “Про прокуратуру” від 14 жовтня 2014 року, тому питання, які звучать не є в його компетенції.

Функції прокуратури за новим Законом України: 1) підтримання державного обвинувачення в суді; 2) представництво інтересів громадянина або держави в суді у випадках, визначених цим Законом; 3) нагляд за додержанням законів органами, що провадять оперативно-розшукову діяльність, дізнання, досудове слідство; 4) нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Незабаром у Волинській області буде функціонувати одна регіональна прокуратура, та лише чотири місцевих – у Володимирі-Волинському (під юрисдикцію якої відійде нововолинська прокуратура), Маневичах, Ковелі та Луцьку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
на мило!!! що ти забув у тому Нововолинську, крикун????
Відповісти
Останні новини
Нововолинські активісти вимагали люстрації в місцевій прокуратурі
23 грудень, 2014, 15:38