Податківців тепер контролюватиме громадськість

Податківців тепер контролюватиме громадськість
Громадський контроль над органами ДФС Волині здійснюватиме 59 представників громадських інституцій.

Орган контролю на постійній основі сформували 23 грудня, під час проведення установчих зборів, шляхом відкритого голосування, - повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Таким чином, кількість новосформованої громадської ради майже удвічі перевищує кількість представників громадських інституцій у громаді при ГУ Міндоходів Волині.

Від такого широкого представництва інтересів організацій роботодавців, АППУ, громадських організацій, що захищають інтереси малого підприємництва, Регіональної ради промисловців та підприємців і низки громадських інституцій за професійною ознакою, очікується ефективна та плідна робота, насамперед, з точки зору удосконалення чинного законодавства та вирішення спірних питань між податківцями та митниками, - наголошують у ГУ ДФС Волині.

Водночас, першочерговий пріоритет діяльності новообраний голова громадської ради при ГУ ДФС у Волинській області Володимир Цибульський окреслив чітко та лаконічно: "Забезпечити такий громадський контроль за діяльністю органів ДФС на Волині та дотриманням фахівцями служби законодавства, який би не давав можливості і причин для корупції і зловживань».

Власне громадську експертизу на предмет дотримання вимог антикорупційного, податкового та митного законодавства як фахівцями служби, так і представниками бізнесу здійснюватимуть 4 профільні комісії. Їх роботу координуватимуть як голова громади Володимир Цибульский, так і його перший заступник Петро Пилипюк, і заступники - знані на Волині громадські лідери - Василь Дутко, Віталій Заремба, Юрій Анцух.

«Нас має об’єднувати спільна відповідальність за успішний економічний розвиток нашої країни. Тому чесна сплата податків повинна бути обов’язковим принципом для всіх», - підкреслив Володимир Цибульський.

Учасники першого засідання Громадської ради при ГУ ДФС Волині погодили, що на черговому засіданні, яке заплановане на 27 січня 2015 року, усі члени громадської ради визначаться щодо участі у комісіях та затвердять остаточну редакцію положення про громадську раду при ГУ ДФС у Волинській області з максимальним врахуванням побажань та зауважень представників громадських інституцій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
лопнули від сміху! Слава рідним податківцям!
Відповісти
Останні новини
Податківців тепер контролюватиме громадськість
23 грудень, 2014, 16:40