На Волині планують облаштувати рибальський ставок за 100 тисяч доларів

На Волині планують облаштувати рибальський ставок за 100 тисяч доларів
У селі Несвіч Луцького району бізнесмени готові інвестувати кошти у рекреаційно-спортивний комплекс на базі ставка «Несвіч Головний». Але для цього потрібне відповідне рішення Несвічівської сільської ради.

Про це стало відомо під час презентації програми розбудови ставка «Несвіч Головний», 23 грудня.

Ініціаторами створення рекреаційно-спортивного комплексу стали члени Федерації риболовного спорту Волинської області.

Інвестиційним проектом передбачається інфраструктурне облаштування водного об’єкта села Несвіч, зариблення рідкісними видами, проведення рекреаційних заходів, проведення загальнодержавних і міжнародних спортивних змагань із риболовлі та створення 30 робочих місць.

Президент Федерації риболовного спорту Волинської області Дамір Шихотаров розповів, що волинські спортсмени на змаганнях світового рівня зазвичай займають призові місця, але у них немає змоги тренуватись на волинських водоймах.

«Волинь славиться красою своїх озер і нам прикро, що в області немає жодної водойми, яка б відповідала усім нормам спортивної риболовлі. Має бути відповідна протяжність берегової лінії і наявність риби. На жаль, влада не йшла нам на зустріч, і ми вирішили самі залучити інвесторів. Ставок у селі Несвіч найкраще підходить для тренувань і проведення риболовних змагань», - мовив Шихотаров

Член Федерації риболовного спорту Волинської області Олександр Ліпський зазначив, що чиновники різних селищних та районних рад області неодноразово обіцяли надати водойми для потреб їхньої організації. Він також зазначив, що Федерації риболовного спорту Волинської області не просить надати їм водойму задарма. Вони готові платити ринкову ціну за оренду ставків.

«Ми там не будемо займатись ніяким рибним бізнесом, це все робиться для риболовного спорту. Тим паче на ставку у Несвічі законодавство України забороняє розводити рибу задля отримання прибутку», - розповів Ліпський.

Івестор Роман Івасишин, який готовий вкласти свої гроші у розвиток сільського ставка зазначив, що облаштування водойми відбуватиметься за зразками найкращих європейських озер.

«У ставок «Несвіч Головний» можна буде запустити осетрових, білих амурів, карпів, а також унікальні породи риб і проводити змагання із трофейної рибалки», - розповів інвестор.

Спортсмени переконані, що їхня ініціатива принесе для села Несвіч лише хороші фінансові прибутки, а також розвиток інфраструктури. Вони запропонували мешканцям села заробляти на харчуванні туристів та спортсменів, які приїжджатимуть на змагання, а також відкрити сувенірну крамничку.

Основними фінансовими надходженнями до бюджету селищної ради стануть кошти за оплату оренди земельної ділянки водного об’єкта, а також сплата місцевих податків та зборів.

Але, не зважаючи на це, сьогодні сесія сільської ради Несвіча не прийняла до уваги програму створення рекреаційно-спортивного комплексу і відклала розгляд проекту рішення.

На думку Олександра Ліпського, депутати не прийняли відповідного рішення через те, що місцевий підприємець на ставку «Несвіч Головний» хоче розводити рибу і її продавати. Але цього не дозволяє українське законодавство. Чоловік переконує, що депутати лобіюють інтереси місцевого бізнесмена.

Заступник голови Луцької районної державної адміністрації Арсен Сидорчук сказав, що для села буде мало створити 30 робочих місць. Чиновник хоче, аби інвестори спочатку покращили інфраструктуру села.

«Територію біля ставка треба упорядкувати, щоб люди, які живуть поряд, комфортно себе почували. Облагородження території ми бачимо по-своєму, інвестори спочатку хай переймуться проблемами людей і допоможуть у їхньому вирішенні», - зазначив заступник голови.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: проблема
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Звісно мало, і тільки одні охоронці.
Відповісти
для горе рибаків спортсменів даю пораду направити свої 100 тис дол на оборону України і йти її захищати
Відповісти
Останні новини
На Волині планують облаштувати рибальський ставок за 100 тисяч доларів
23 грудень, 2014, 18:05