У Луцьку вшанували пам'ять народного «рухівця» В'ячеслава Чорновола . ФОТО

У Луцьку вшанували пам'ять народного «рухівця» В'ячеслава Чорновола . ФОТО
У 77 річницю із дня народження засновника Народного Руху України В'ячеслава Чорновола десятки лучан вшанували пам'ять політика, який загинув за нез'ясованих обставин в автокатастрофі.

Покладання квітів та поминальне віче відбулося біля меморіальної дошки В'ячеславу Чорноволу 24 грудня.

Представники обласної та міської влади висловили свої співчуття та жаль, що В'ячеслав Чорновіл не зміг дожити до наших днів.

Зокрема, колишній голова Волинської крайової організації Народного Руху України Володимир Банада розповів, що ще за життя В'ячеслав Чорновіл хотів, аби Україна прямувала до вступу у Європейський Союз, а також попереджав, що незабаром східний сусід захоче окупувати Україну.

«Український державотворець В'ячеслав Чорновіл міг зробити для нашої Батьківщини ще багато добрих справ. Він ніколи не поступався власним принципам і відстоював ідею національного відродження. І не дарма у часи, коли він був у таборах, його називали «в'язнем сумління». З ініціативи В'ячеслава Чорновола був внесений до Верховної Ради величний синьо-жовтий стяг після того, як Україна стала незалежною», - зазначив Банада.

Володимир Банада із власних спогадів розповів, що В'ячеслав Чорновіл попереджав,що маючи такого агресивного сусіда як Росія, Україні негайно потрібно вступати до Європейського Союзу. Чорновіл заявляв, що московські можновладці, незалежно від влади у Росії, будуть гнобити нашу державу.

«Чорновол одним із перших закликав своїх соратників ще на початку 90-их років їхати на схід України до людей, які ніколи не були перейняті національно ідеєю. Людей Донбасу ще тоді потрібно було переконувати і навертати на ідеї української державності. Але він цього так і не встиг втілити у життя», - мовив Банада.

Під час імпровізованого поминального віче, лучани мали можливість розповісти свої спогади про Чорновола.

Валентина згадує, як у кінці 80-их років ходила на зустрічі із головою Народного Руху України. Жінка згадує, що В'ячеслав Чорновіл завжди був відкритий у спілкуванні із простими лучанами.

«Коли приїжджав Чорновіл до Луцька, то в драмтеатрі не було вільних місць. Політик вільно виходив до людей, спілкувався на будь-які теми із ними, і переймався буденними проблемами українців», - розповіла жінка.

Після вшанування пам'яті В'ячеслава Чорновола, лучани біля його меморіальної дошки виконали державний гімн України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
банада краще б займався своєю роботою а то те там і не тут немає толку
Відповісти
Останні новини
У Луцьку вшанували пам'ять народного «рухівця» В'ячеслава Чорновола . ФОТО
24 грудень, 2014, 14:33