Під Луцьком – «Студентська республіка»

Під Луцьком – «Студентська республіка»
Власну республіку волинські студенти створили під Луцьком: тут свої паспорти, губернатор та закони.

Урочисте відкриття молодіжного фестивалю «Студентська республіка» відбулося 25 травня на території табору «Сонячний» під Луцьком, пишуть Волинські новини.

Учасники фестивалю – громадяни «Студреспубліки» – сюди з’їжджатися почали ще зранку. Вперше захід відбувається за містом – на території табору «Сонячний» у Гаразджі. На фесті зареєструвалося десяток команд із різних навчальних закладів області. Участь у дійстві беруть як найбільші волинські виші, так і училища й технікуми.

У кожного «студреспубліканця» є паспорт, без якого перебування на території фестивалю стає незаконним. Крім того, у мешканців республіки є свої внутрішні закони, невиконання яких карається депортацією.

Мета учасників фестивалю – завоювати владу у республіці. Так, протягом трьох днів команди кандидатів беруть участь у різноманітних змаганнях, конкурсах та іграх. Тут вони можуть набрати необхідну кількість балів, аби мати можливість висунути свого кандидата на посаду студентського губернатора.

У останній день фестивалю, 27 травня, відбудуться вибори. Вони, за своєю суттю, ідентичні до справжніх: передвиборна агітація, голосування, центральна виборча комісія.

Фестиваль відбувається в Україні вже втринадцяте, а на Волині – всьоме.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Під Луцьком – «Студентська республіка»
26 травень, 2012, 11:11