Розповіли про соцзабезпечення переселенців на Волині

Розповіли про соцзабезпечення переселенців на Волині
Заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець взяла участь у селекторній нараді з питань соціального забезпечення громадян, переміщених із тимчасово окупованих територій та зони проведення антитерористичної операції.

Про це повідомляє прес-служба Волинської облдержадміністрації.

Під час наради заступник голови доповіла, що станом на 24 грудня цього року в області зареєстровано майже 1500 родин, із них – 890 дітей, що переїхали з Автономної Республіки Крим, Донецької та Луганської областей. Органами соціального захисту населення за зверненнями сімей взято на облік та включено до Єдиної інформаційної бази даних 1474 родини. Належні, відповідно до законодавства, державні допомоги призначено і виплачуються.

Окрім того, 1263 сім’ї звернулись із заявами щодо отримання щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. 1180 сім’ям така допомога призначена, 43 родинам призначення допомоги триває. Всього для виплати щомісячної адресної допомоги для області в Державному бюджеті передбачено 2 мільйони 400 тисяч гривень, із яких 2 мільйони 200 тисяч гривень виплачено.

Також 877 внутрішньо переміщених осіб взято на облік в органах пенсійного забезпечення. Пенсія їм виплачується.

До центрів зайнятості звернулося 434 громадян цієї категорії, 120 - працевлаштовано, і ще понад 30 осіб працевлаштувуються, 217 отримали статус безробітних.

Окрім того, заступник голови облдержадміністрації зазначила, що переселенці отримують усю належну медичну допомогу. Також 536 дітей з родин переселенців влаштовано у загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Розповіли про соцзабезпечення переселенців на Волині
26 грудень, 2014, 08:03