Волинянка розповіла, як її хотіли обдурити кредитори

Волинянка розповіла, як її хотіли обдурити кредитори
Жителька Ківерець Тетяна Киричук розказала про «схему» завищення кредитних платежів, які їх хотіли нав’язати у ТзОВ «ІЗІ кредит» та ТзОВ «Фінансова компанія «Кредит-Капітал».

Про історію її суперечок із кредиторами йдеться у випуску №52 видання «Вісник+К» за 2014 рік.

На початку 2013 року внук Тетяни Киричук взяв кредит у ТзОВ «ІЗІ кредит» - спочатку 2000 гривень, потім ще 3000 гривень під 5,38% на тиждень. Внук сплатив частину суми, однак був змушений виїхати з міста, тому кредит довелося платити його бабусі.

Вона вирушила у офіс компанії в березні 2013 року, щоб дізнатися точну суму та умови платежу. Однак там відмовилися надавати розрахунки, лише повідомили, що тижневий платіж становить 286 гривень 44 копійки.

Вже 24 квітня 2013 року жінка знову прийшла в офіс компанії. Консультант Сергій показав їй кредитний договір на суму 3250 гривень, та відзначив, що разом із процентами вже сплачено 3770 гривень, а тому залишилося, мовляв, 1077 гривень 96 копійок.

Проте жінка (яка 30 років пропрацювала головним бухгалтером) звернула увагу, що один платіж на 287 гривень у ТзОВ «ІЗІ кредит» не врахували. Проте таку помилку в організації, за словами жінки, визнати відмовилися.

Пізніше Тетяна Киричук перерахувала суму тижневого платежу згідного договору і виявила, що його завищили на 157 гривень 50 копійок. Коли пригрозила кредиторам прокуратурою, ті погодилися перерахувати платежі. Після цього Тетяна Киричук, за її словами, заплатила всю суму із процентами.

Однак вже з червня 2014 року на її адресу почали приходити листи від ТзОВ «Фінансова компанія «Кредит-Капітал» із Києва. У них ішлося, що ця компанія перекупила кредити ТзОВ «ІЗІ кредит» та вимагають сплатити 1170 гривень 96 копійок. Якщо цю суму не заплатять, кредитори погрожували конфіскацією майна, - пише «Вісник+К».

Проте жінка каже, що вже все заплатила у травні 2013 року. Щоб «розібратися», вона написала листа на адресу офісів ТзОВ «Фінансова компанія «Кредит-Капітал» у Львові та Києві із усіма розрахунками.

Після цього платили гроші у листах вже вимагали не у внука, а у самої Тетяни Киричук. «Останнє, що вони прислали – це лист із вимогою заплатити хоч 840», - каже жінка.

Журналісти видання «Вісник+К» спробували зв’язатися із підприємством «ІЗІ кредит», однак його телефони, вказані в каталогах, наразі не обслуговуються, а за вказаною адресою офісу не було, адже це багатоповерховий будинок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кретит-капітал,прімо-колект ітд.,це АФЕРИСТИ які не мають жодного права стягувати і вимагати будь які кошти від громадян,це шайка злодяг які десь взяли інформацію про нібити боржників банків які вже навідь не інснують ,звонять людям і кажуть що вони ніби то купили їхні борги не маючи жодних документі що це можуть підтвердити,ТАК ЩО ПОСИЛАЙТЕ ЇХ ПРОСТО НА Х,,!
Відповісти