У Луцьку відкрили нове туберкульозне відділення. ФОТО. ВІДЕО

У Луцьку відкрили нове туберкульозне відділення. ФОТО. ВІДЕО
Дитяче відділення Волинського протитуберкульозного медичного об’єднання показали після реконструкції та капітального ремонту, що тривав три роки.

Відкриття відбулося у медзакладі, що на вулиці Львівська, 50, у п’ятницю, 26 грудня.

Також показали і новозбудоване відділення для хворих на хіміорезистентні форми туберкульозу.

Відкрили облаштоване відділення урочистим перерізанням стрічки голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, голова Волинської обласної ради Валентин Вітер, начальник управління охорони здоров'я Волинської ОДА Ігор Ващенюк та генеральний директор об’єднання Юрій Валецький.

Завідувачка дитячим відділенням Людмила Кирилюк зазначила, що на ремонт та реконструкцію дитячого відділення обласного протитуберкульозного диспансеру, з обласного бюджету виділили 1 мільйон 200 тисяч гривень.

У дитячому відділенні облаштували 40 місць з окремим санвузлом та душовою кабіною у кожній кімнаті. Також є їдальня, ігрова та ванна кімнати.

Як розповів завідувач відділенням №1 протитуберкульозного диспансеру Степан Гладковський, у відремонтованому дорослому відділенні для мультирезистентних форм туберкульозу є 80 місць, з яких 40 місць призначені для хворих на хіміорезистентний туберкульоз та ще 40 хворих із бактеріовиділюванням.

У цьому відділенні лікуватимуть хворих, які потребують спеціального відновлення – довготривалого лікування упродовж 20-ти місяців, з яких від чотирьох до восьми місяців пацієнти повинні бути повністю ізольованими.

За словами Гладковського, добудова відділення проводилися за кошти з обласного бюджету та загалом вартувала чотири мільйони гривень.

Так, у новозбудованому відділенні для дорослих хворих на хіміорезистентні форми туберкульозу пацієнти перебуватимуть в одно- та двомісних коксованих палатах із санвузлом та окремою душовою кабіною.

Крім того, у кожній палаті планують встановити телевізор та, по можливості, wi-fi.

«Динаміка позитивна. І в обласній лікарні попрацювали. Місто дуже багато зробило в міській лікарні. Дуже багато зявилося унікального обладнання. Я надіюся на розуміння депутатів, що потрібно буде заощадити десь на інших напрямках», - підкреслив Володимир Гунчик.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А фонд Палиці Новий Луцьк не докладав нічого? Літом же хвалилися, що то вони гроші давали, а виявляється все до виборів, а насправді то гроші наші з вами? То тепер Гунчик і Вітер попіарилися?
Відповісти
Шановний Вова, фонд Палиці БЕЗ ПІАРУ в цьому році виділив кошти для створення двох боксів у даному новоствореному диячому відділенні, про які навіть ніхто і не згадав! Проте якісь "Ващенюки з Гунчиками" добре пропіарились та приписали заслуги Климчука, Палиці та інших собі в свої заслуги..., перед Батьківщиною! Якби не покійний Борис Климчук, то ніяких відділень сьогодні в нашому тубдиспансері і не відкрили!
Відповісти
Яким би не був світлої пам"яті Борис Петрович, та Гунчику до нього (як господарнику), як до Москви р...
Відповісти
Ура...Лікарі у нас багаті,а адміністрація за межею бідності,по 450 грн.з відділення на хліб насущний.
Відповісти
А це нічого, що відділення з найбільш небезпечною формою туберкульозу розміщено над дитячим (дитяче на 2-му, мультирезистентне на третьому) ? Вхід у дитяче розміщено в 10 метрах від входу у мультирезистентне відділення ? Відділення , які мають бути розміщені якомога далі одне від одного - розміщені РАЗОМ. Це недопустимо.
Відповісти
Красива ідея, я здогадуюсь пана Юрія Валецького. Взяли і порізали "прапор України" на відкритті!!! Браво панове, а що далі, а можливо він прихильник Путлера і вивісить російський над "Тубіком"?))) Це звичайно жарти, але ідея з стрічкою, яка символізує прапор держави - це трошки занадто....
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відкрили нове туберкульозне відділення. ФОТО. ВІДЕО
26 грудень, 2014, 17:51