Росія ухвалила нову воєнну доктрину

Росія ухвалила нову воєнну доктрину
Однією з головних зовнішніх воєнних небезпек для Росії є нарощування силового потенціалу Організацією Північноатлантичного договору (НАТО) поблизу кордонів РФ.

Про це йдеться у новій Воєнній доктрині РФ, затвердженій 26 грудня президентом Володимиром Путіним, - повідомляє Укрінформ.

"Основні зовнішні воєнні небезпеки: нарощування силового потенціалу Організації Північноатлантичного договору (НАТО) і наділення її глобальними функціями, що реалізовується у порушення норми міжнародного права, наближення воєнної інфраструктури країн - членів НАТО до кордонів Російської Федерації, у тому числі шляхом подальшого розширення блоку", - йдеться у документі.

Зміни "в першу чергу стосуються появи нових загроз РФ, які проявилися у ситуації в Україні і навколо неї, а також у подіях на півночі Африки, в Сирії, Іраку та в Афганістані".

Також загрозою вважається наявність осередків та ескалація збройних конфліктів на територіях держав, суміжних з Росією, демонстрація військової сили під час проведення навчань на територіях держав, суміжних з Російською Федерацією та її союзниками, скидання легітимних органів державної влади і встановлення у суміжних державах режимів, політика яких загрожує інтересам РФ.

Окрім цього, введено поняття «Неядерне стримування», що означає підтримку у високій мірі бойової готовності сил загального призначення.

Колишніми залишилися принципи застосування Збройних Сил РФ і порядок застосування ядерної зброї.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це російське "маразпуто" зовсім вже з глузду з’їхало
Відповісти