Волинські буржуйки гріють «кіборгів» з донецького аеропорту. ФОТО

Волинські буржуйки гріють «кіборгів» з донецького аеропорту. ФОТО
Меценат і благодійник Володимир Дейна з Ківерець разом із напарником та другом Русланом Гнатюком організували виробництво металевих пічок двох конструкцій.

Більша може обігріти приміщення об’ємом 30 кубічних метрів, а менша розрахована на 20, - пише «Волинь-нова».

Із 300 виготовлених пічок 260 уже відправили в різні військові підрозділи та на блокпости, де стоять українські патріоти, а головне – безкоштовно.

Нині благодійник взявся за створення благодійного фонду, щоб на його рахунках акумулювати кошти.

«Зіткнувся з такою бюрократичною тяганиною, що навіть не хочу розповідати. Не розумію, чому чиновники створили стільки різноманітних перешкод, що в людей навіть руки опускаються. Нарешті організаційна біганина, яка тривала майже два місяці, скінчилася і я зареєстрував «Благодійний фонд «Ківерцівський край». Його статутна діяльність передбачає, зокрема, матеріально–технічне забезпечення військовослужбовців, допомогу пораненим та сім'ям військовослужбовців, котрі служать у зоні АТО. Я працюю відкрито і прозоро, тому готовий поінформувати, як використовую пожертви», - зазначив підприємець.

За словами Володимира Дейни, за цей час на підприємстві виготовили 300 буржуйок, а 260 уже відправили на фронт. Пічки за їхній логотип лагідно називають «КАМки».

Вони не дають замерзнути нашим бійцям на блокпостах на Сході України, прикордонникам та правоохоронцям, добровольцям та спецпризначенцям, солдатам Першого територіального батальйону «Волинь» та підрозділу Національної гвардії з Рівного.

«Їх вдалося доправити навіть українським «кіборгам», встановивши в терміналах донецького аеропорту», - розповідає Дейна.

За словами Володимира Дейни, необхідно відзначити важливу роль волонтерських та громадських організацій, які доставляють буржуйки на фронт. Серед них — «Поліські партизани», «Автомайдан», «Самооборона Ківерців», обласна спілка афганців, обласний центр допомоги учасникам АТО, волонтери Горохова, волонтер Костянтин Зінкевич.

Як підкреслив Володимир Дейна, він і надалі всі пічки віддаватиме безкоштовно. Тільки завдяки підтримці таких небайдужих людей, як Руслан Гнатюк (директор ТОВ «Ківерці-Агромаш»), підприємців Анатолія Бартощука, Галини Глушко, Леоніда Кашуби, він має можливість виготовляти буржуйки для бійців.

ФОТО: зі сторінки спільноти «Міні-котли КАМ» у соцмережі Facebook.

РЕКВІЗИТИ БЛАГОДІЙНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ, ЯКІЙ МОЖНА ПЕРЕРАХУВАТИ КОШТИ:
БО «БФ» «Ківерцівський край»
Код ЄДРПОУ 39532662
р/р 26008000016060
ПАТ «Ві Ес Банк»
м. Львів МФО 325213

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські буржуйки гріють «кіборгів» з донецького аеропорту. ФОТО
27 грудень, 2014, 13:50