Міського голову Берестечка за хабарництво покарали штрафом

Міського голову Берестечка за хабарництво покарали штрафом
Міському голові Берестечка Миколі Шотіку, який вимагав та одержав 6 тисяч гривень неправомірної вигоди від представника спільного польсько-українського підприємства, призначили покарання у виді штрафу - 35 тисяч гривень.

Про такий вирок Горохівського районного суду повідомляють у прес-службі прокуратури Волинської області.

Його також позбавлено рангу посадової особи органів місцевого самоврядування та права 3 роки обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарчих обов’язків в органах державної влади.

Як встановили під час розслідування, хабар Шотік вимагав за сприяння у наданні земельної ділянки в оренду для будівництва на ній мотельного комплексу.

Ще на початку квітня 2014 року представник підприємства звернувся Шотіка із проханням посприяти в отриманні ділянки. Міський голова запропонував йому кілька ділянок на вибір і пообіцяв своє сприяння за 35 тисяч гривень.

Наприкінці липня посадовець рекомендував позачерговій сесії міської ради прийняти рішення про надання дозволу на виготовлення проектної містобудівної документації для коригування частини генерального плану тієї частини міста, де мав бути розмішений мотель, і сам проголосував за таке рішення.

У жовтні також за сприяння міського голови сесія ухвалила рішення про затвердження проекту. Після ухвалення кожного з рішень міський голова одержував грошову винагороду від представника підприємства - спершу одну, а опісля 5 тисяч гривень. Усієї ж обіцяної суми неправомірної вигоди посадовець так і не одержав, адже його затримали на гарячому працівниками управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області.

Раніше у прокуратурі Волинської області повідомляли про хабарника-"рекордсмена" екс-мера Горохова Віктора Семенченка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тупа підстава бо потрібно показників.
Відповісти