«Самопоміч» не хоче голосувати за держбюджет, волинський нардеп каже про «затягування»

«Самопоміч» не хоче голосувати за держбюджет, волинський нардеп каже про «затягування»
Фракція "Самопоміч" у Верховній Раді поки не готова голосувати за проект держбюджету-2015, натомість готова підтримати лише зміни до Бюджетного кодексу щодо децентралізації.

Про це заявив нардеп від фракції Єгор Соболєв 28 грудня, - повідомляє "Економічна правда".

"Ми готові підтримати зараз тільки зміни до Бюджетного кодексу, які збільшують можливості місцевого самоврядування, які віддають частину податків і грошей на місця. Це єдине, за що ми поки готові голосувати", - заявив він.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко сказав у кулуарах, що закон про держбюджет на 2015 рік ухвалять лише тоді, коли буде консолідована позиція всіх фракцій – і, ймовірно, це буде у вівторок.

"Багато законопроектів не готові. Наприклад, наша фракція не готова голосувати за бюджет і податковий кодекс. Ми будемо виступати з консолідованої позиції і це домовленість з прем'єр-міністром", - сказав Ляшко.

Натомість волинський нардеп із фракції "Народний фронт" Ігор Лапін вважає претензії колег по коаліції "затягуванням" прийняття бюджету. "Тому для мене є дивною позиція колег по коаліції з метою затягування прийняття бюджету. Ідеальне - ворог хорошого. Не може країна у стані війни намагатися виписати ідеальний бюджет розвитку. Ми мусимо захистити себе та закласти логіку реформ, що і зробив уряд", - написав він у Facebook.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що ще Лапін може сказати?:) Він в цьому розуміється?:) Він робить все, що вигідно "кроліку-босу", побистрячку все прийняти, щоб ніхто не розібрався у тонкощах і потім далі людям руки викручувати і піляти той бюджет, от що вони роБлять!!!
Відповісти
Попри тотальну критику проекту бюджету на 2015 року, що в більшій частині ініційована олігархічними кланами через підконтрольні їм медія та інтернетресурси, рахую, що в даній ситуації потрібно бути об’єктивним, чесним по відношенні до себе і до тих реалій, які ми маєм насьогодні. Розумію, що можу викликати шквал критики на свою адресу, але важаю своїм обов’язком відмитити позитивні моменти запропонованого бюджету урядом, а саме:

1. Кабінет Міністрів (який, підкреслюю – працює в умовах війни) вперше збільшує фінансування ЗСУ та оборони країни на рівні 5% ВВП, що склає понад 90 млрд.грн.
2. пільги та фінансування соціальних виплат інвалідам та героям АТО Уряд не скасовував
3. фінансування соціальних галузей не урізається а залишається як мінімум на рівні минулого року. Треба розуміти, що підвищення соціальних виплат та збільшення заробітної платні не відбувається лише по тій причині, що в країні іде війна і левова частина бюджету вимушена спрямовуватись на військові цілі, оскільки нам необхідно зберегти цілісність нашої країни.
4. Уряд скорочує державний апарат та витрати на його фінансування на 20% (10% скорочено цього року), але не йде на скорочення штату найбільш соціально незахищеної категорії працюючих, а саме: вчителів та лікарів, на відміну від країн-реформаторів, які проводили реанімацію економіки шоковим методом по відношення до держслужбовців соціальної сфери.
5. Повна заборона перевірок малого та середнього бізнесу терміном 2 роки, оскільки на них тримається економіка країни, та скорочення кількості податків з 22 до 9. При цьому, наголошую, ставки існуючих податків не збільшуються (ПДВ, податок на доходи громадян).
6. Зменшення суми Єдиного соціального внеску з 42 до 15% із зарплат, які є меншими 12 тис.грн., що виведе бізнес з тіні і зменшить видачу заробітної платні «у конвертах».
7. Наповнення місцевих бюджетів можливе за рахунок встановлення місцевими органами самоуправління ставок акцизу та визначення розміру податку на нерухомість. Передбачено фінансування єдиних центрів надання послуг типу : «єдине вікно» з метою позбавлення бюрократичної машини та спрощення процедур оформлення дозвільних документів та звітності для громадян..

Таким чином, основними чинниками формування бюджету 2015 року є:
- збільшення військового бюджету при умові збереження соціальних виплат та без скорочення робочих місць бюджетникам соціальних галузей;
- збільшення дохідної частини бюджету за рахунок олігархічних кланів (нафтотрейдери, підприємста що видобувають корисні копалини без сплати реальної ренти за них, посередники, підприємства, що збільшують свої статки за рахунок надуманого відшкодування ПДВ);
- збільшення надходжень за рахунок заможних громадян (податок на пасивні доходи, роялті, податок на елітну нерухомість та предмети розкоші).

Звісно, що бюджет не несе бажаного соціального спрямування, але слід пам’ятати - іншого виходу, для того щоб наповнити бюджет держави, 20% економіки якої зруйновано агресією Росії, на сьогодні нажаль не має. Щоб одужати – потрібно ковтати пігулки. І не завжди вони приємні на смак.
Відповісти
А почему продолжается припрятівание десятков миллиардов в офшорніх компаниях?
Почему ОДИН МИЛЛИАРД ЧЕТЫРЕСТА ДВАДЦАТЬ МИЛЛИОНОВ ДОЛЛАРОВ лежат на заблокированных счетах семьи и окружения Януковича и не используются для потребностей вооруженных сил и Национальной гвардии?! Может, пора приложить усилия, чтобы армию содержали не только на пожертвования и налоги народа, но и на конфискованное у преступников, которые довели Украину до войны и разорения?
Не наложен арест на большую часть недвижимости и земли, которые принадлежат банде Януковича и ее родственникам.Это дает возможность преступникам успешно переоформлять имущество на других подставных лиц.
Ну конечно,- деньги "семьи" хотят распилить "под столом", втихую. Если деньги попадут в бюджет, их придется выводить через госзаказы, откаты, проценты от ставки рефинансирования ЦБ и т.д. Во-первых, муторно и намного дольше по времени, а во-вторых, суммы получатся в разы, если не на порядок меньше...
Відповісти
Олигархи никогда не отдадут прибыль (Олег Соскин)
http://blogs.eizvestia.com/full/161-oligarhi-nikogda-ne-otdadut-pribyl
Відповісти
Верніть туристичний та паркувальний збір до місцевих бюджетів.
Відповісти
Коментар депутата сприймається як "детский лепет на лужайке". Зрозуміло, що позицію слуги народу визначають його київські боси, а не виборці округу. Дивно, що Лапін не хоче чи не може зрозуміти, що уряд в котрий раз екномічні проблеми хоче вирішити за рахунок народу, дрібного і середнього бізнесу. А всі запропоновані ним кроки не вирішують, як на мене, головну проблему на сьогодні - це відсутність солідарної відповідальності всіх за долю держави і в першу чергу багатих. Сьогодні необхідні в першу черги радикальні реформи (в тому числі скорочення держапарату в рази, а не на 10 відсотків, прогресивний податок на багатство, тощо), а не прикриватися імітацією змін.
Відповісти
Лапіну треба перестати кришувати незаконне видобування бурштину - ось це і буде логікою реформ. Не крадіть, кроленята і лапік у тому числі.
Відповісти
Чувак проснись. Не почуете людей зараз, не буде ні ради вашої, ні вас там таких грамотних. Щоб ви там не прийняли, ПРИНЦИПОВО НЕ БУДУ ПЛАТИТИ ПОДАТОК НА НЕРУХОМІСТЬ за свою квартиру( яку я сам купив без допомоги будь кого), ТА 30% ПОДАТОК НА "НЕВІДОМІ КОШТИ". ЗОВСІМ КРОЛІК ЗДУРІВ. Я ЩЕ МАЮ ЇМ ЩОСЬ ДОКАЗУВАТИ? І ГРОШІ В БАНК НЕ ПОНЕСУ НА ДЕПОЗИТИ, навіть якщо вони в мене є. Весною вірив ще, що може щось будуть робити. Зараз жодному слову не вірю. все тільки з жили з людей витягують.
Відповісти
Цілком підтримую.
Відповісти
Останні новини
«Самопоміч» не хоче голосувати за держбюджет, волинський нардеп каже про «затягування»
28 грудень, 2014, 12:49