Верховна Рада запровадила податок на розкішні авто

Верховна Рада запровадила податок на розкішні авто
Верховна Рада ухвалила закон про запровадження річного транспортного податку в розмірі 25 тисяч гривень на автомобілі з об'ємом бензинового двигуна понад 3 тисячі кубічних сантиметрів і дизельного – понад 2,5 тисячі кубічних сантиметрів, віком не більше 5 років.

Це рішення було прийнято в рамках закону про внесення змін до податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи), прийнятих Верховною Радою 28 грудня, - повідомляє "ТВі".

Разом із тим, згідно з прийнятими поправками до Податкового кодексу, скасовано податок за першу реєстрацію транспортного засобу, а також запроваджено нові ставки акцизного збору на автомобілі. Зокрема, знову запроваджується акциз на переобладнані легкові автомобілі, які були ввезені як комерційні без сплати акцизу.

Також запроваджується новий акциз на автобуси та вантажні автомобілі. На нові автобуси акциз встановлено в розмірі 0,003 євро за 1 кубічний сантиметр двигуна, на старі – у розмірі 0,007 євро за 1 кубічний сантиметр. Причому на автобуси, які експлуатувалися понад 8 років, ставка податку збільшується у 20 разів.

На нові вантажні автомобілі, залежно від тоннажності, ставка акцизу встановлюється на рівні від 0,01 євро за 1 кубічний сантиметр до 0,016 євро за 1 кубічний сантиметр. На авто,що використовуються не більше, ніж 5 років, ставка акцизу збільшується удвічі, а на ті, що в експлуатації понад 8 років – ставка збільшується у 20 разів.

Також Верховна Рада проголосувала за закон про запровадження тимчасових спецмит на імпорт автомобілів. Згідно з документом, додатковий імпортний збір на транспортні засоби запроваджено в розмірі 5% терміном на 1 рік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Верховна Рада запровадила податок на розкішні авто
29 грудень, 2014, 14:40