У МВС оголосили про початок антитерористичної операції в Одесі

У МВС оголосили про початок антитерористичної операції в Одесі
Правоохоронці у зв’язку з терористичною загрозою починають оперативно-профілактичне відпрацювання Одеси.

Про це у зверненні до мешканців та гостей міста заявив начальник ГУ МВС України в Одеській області Іван Катеринчук, - повідомляє "ТВі".

"Через навислу над нами терористичну загрозу правоохоронні органи починають оперативно-профілактичне відпрацювання міста. У зв'язку з цим, з метою здійснення контролю за ситуацією, вулицями обласного центру буде спостерігатися значне пересування спеціального міліцейського та вантажного військового автотранспорту, екіпірованих людей з автоматичною зброєю", – йдеться у зверненні.

Катеринчук запевнив, що законослухняним громадянам у цій ситуації боятися нічого, – "ці люди вийшли на вулиці, щоб захистити вас від терористичної загрози". Він нагадав, що тільки протягом останнього місяця на території міста сталося п'ять терактів, під час останнього з яких загинула людина.

"Під час несення служби співробітники міліції будуть зупиняти і перевіряти підозрілих осіб, проводити огляд особистих речей. У цій ситуації від вас чекаємо повного розуміння і сприяння, адже це робиться виключно з метою вашої безпеки", – наголосив начальник ГУ МВС України в Одеській області.

"Звертаюся до всіх небайдужих громадян з проханням повідомляти будь-яку інформацію, що стосується пересування невстановленої техніки і груп людей, орендування житла або тимчасового поселення незнайомих осіб, які ведуть прихований спосіб життя і викликають у вас підозри. Ми оперативно відреагуємо на ваші повідомлення щодо виявлення підозрілих предметів в місцях роботи, проживання або масового скупчення людей. Для цього в Головному управлінні МВС України в Одеській області в цілодобовому режимі працюють "гарячі лінії": чергова частина – 779-40-61, оперативний штаб – 779-45-09", – повідомив Катеринчук.

Він зазначив, що сьогодні здійснюється низка превентивних та профілактичних заходів з виявлення та недопущення порушень громадського порядку, провокаційних дій з боку радикально налаштованих об'єднань і рухів громадян або окремих осіб, діяльність яких може бути спрямована на дестабілізацію обстановки на території Одеської області та спроб її розгойдати.

"Закликаю керівників політичних сил, об'єднань і партій утриматися в цей період від проведення різного роду масових заходів – протестних акцій, пікетів, мітингів, адже міліції доведеться залучати значні сили для охорони правопорядку в процесі проведення цих заходів, а ці сили потрібні для проведення профілактичних заходів. Просимо всіх з розумінням поставитися до даної ситуації", – підсумував начальник ГУ МВС України в Одеській області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
у війні розширюємось...
Відповісти
Якщо ви їх так попередили то який результат облави?
Відповісти
мвс працюе, коли сбу буде працювати?
Відповісти