Повідомили, коли в Україні запровадять воєнний стан

Повідомили, коли в Україні запровадять воєнний стан
Воєнний стан в Україні запровадять одразу після початку перших наступальних операцій від лінії розмежування українських Збройних Сил і російсько-терористичних військ.

Про це заявив на прес-конференції Президент України Петро Порошенко, - повідомляє Укрінформ.

«Воєнний стан буде введений негайно моїм указом, рішенням Ради національної безпеки і оборони і будуть передані до Верховної Ради, як тільки відбудуться перші наступальні операції від лінії зіткнення. Ніхто не буде коливатися жодної хвилини», - сказав Порошенко.

Водночас він підкреслив, що воєнного вирішення питання Донбасу не існує, цей конфлікт можна розв'язати виключно політичним шляхом. Тому, зазначив Президент, не треба «так зверхньо казати, що «давайте пішли в наступ».

«Я відповідальний український президент і дуже відповідально ставлюся до життя кожного українського солдата", - наголосив Порошенко.

Глава держави акцентував, що з 9 грудня, коли був запроваджений режим артилерійської тиші, від обстрілів не загинув жоден солдат. Водночас, констатував Порошенко, ми втрачаємо наших воїнів, які гинуть на розтяжках, а також при зіткненнях з диверсійно-розвідувальними групами.

Однак, на переконання Президента, режим припинення вогню працює, "і не тільки режим тиші, а й мирний план". Порошенко нагадав, що за час його дії звільнили півтори тисячі українських полонених, у тому числі - 150 на останньому тижні.

«Не було б миру - невідомо, чи залишилися б ці люди живими. І це теж результат мирного плану», - відзначив Президент.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Повідомили, коли в Україні запровадять воєнний стан
29 грудень, 2014, 18:29