Право отримати закордонний паспорт за 170 гривень лучанка відстояла у суді

Право отримати закордонний паспорт за 170 гривень лучанка відстояла у суді
Волинський окружний адмінсуд визнав протиправними дії Державної міграційної служби, яка не видала лучанці Ірині Алексєєвій закордонний паспорт за 170 гривень.

Відповідну постанову суд виніс 29 грудня, – інформує IA ZIK.

За словами позивачки, вона звернулася до міграційної служби за оформленням закордонного паспорта за умови сплати лише держмита обсягом 170 гривень. На її думку, вимоги служби про сплату ще 87,15 гривень за адмінпослуги та 120 гривень за бланк самого паспорта – незаконні.

А тому Ірина Алексєєва просила суд визнати дії міграційної служби на Волині протиправними та зобов’язати чиновників таки надати їй закордонний паспорт за 170 гривень.

Натомість, представник відповідача Пахолюк заперечив проти задоволення позовних вимог у повному обсязі. Він стверджував, що держава не виділяє міграційній службі кошти за бланки закордонних паспортів. Та й, на думку відповідача, лучанка порушила процедуру заповнення заяви на отримання паспорта. Мовляв, це має здійснювати працівник служби у присутності заявника.

Зрештою, суддя Сорока визнав дії міграційної служби протиправними. Він зобов’язав орган влади прийняти від Алексєєвої пакет документів і вирішити питання видачі закордонного паспорта за умови сплати лише державного мита у 170 гривень.

Постанова суду може бути оскаржена в апеляційному порядку. Як зазначив IA ZIK представник волинського управління ДМС України Пахолюк, апеляцію подадуть обов’язково.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пахокi то ще та сiмейка!!! Уроди рiдкicнi! Спосатку одне каже, а потiМ робить друге! Як таких земля тiльки носить!
Відповісти
Хамло та дуже зверхнiй! Пахулюк i пiшла фамiлiя вiд П.. На Ху..!, або просто Ху.. Шо тут ще додати все ясно i так. Майже Птн пнх!
Відповісти
Iстина!
Відповісти
Ну якщо на бланк держава не виділяє, то ми самі собі виділимо 120 грн за бланк, не дурно! ну і звичайно їм ще держава не платить такої зарплати, яку вони хочуть, тому вони і за адмін послуги собі самі придумали і отримують 87 грн! браво!
Вона то суд виграла, але всі наступні люди всеодно будуть платити повністю!
Відповісти
Сорока рулить))))
Відповісти
Останні новини
Право отримати закордонний паспорт за 170 гривень лучанка відстояла у суді
29 грудень, 2014, 18:51