На церковному фестивалі у Луцьку зібрали понад 250 тисяч гривень для знедолених дітей

На церковному фестивалі у Луцьку зібрали понад 250 тисяч гривень для знедолених дітей
У Луцьку вже втретє відбувся Всеукраїнський фестиваль духовної пісні «Волинський благовіст».

Дійство проводилося 27 травня на території стадіону «Авангард». Організатор – Волинська єпархія Української православної церкви Московського патріархату.

Фестиваль вже традиційно приурочили до Міжнародного дня захисту дітей, який відзначатимуть невдовзі – 1 червня.

Мета заходу – збір коштів для дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей і родин, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Духовно-мистецьке дійство відбувалося з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, митрополита Київського і всієї України Володимира та під керівництвом керуючого Волинською єпархією, митрополита Луцького і Волинського Ніфонта.

Головним благодійником фестивалю став обласний благодійний фонд «Волинська родина» за підтримки бізнесмена Ігоря Єремєєва. Меценатами стали також благодійний Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк», Микола Барабаш, В’ячеслав Алфьоров та інші.

Власне головний благодійник заходу Ігор Єремеєв завітав на фестиваль особисто і пожертвував 50 тисяч гривень.

«Дорогі волиняни, мені дуже приємно сьогодні бути серед вас. Кожен тато і кожна мама знають: чужих дітей не буває. Сьогодні дуже багато маленьких волинян потребують нашої допомоги. І саме цей захід спрямований на те, що допомогти цим діткам у лікуванні, у побуті, у навчанні. Я дякую вам, владико Ніфонте, що ви маєте таке серце, що ви створили таке свято, що ви піклуєтесь про наших маленьких дітей. Пройдуть роки, ці діти стануть дорослими, але я переконаний: у їхніх серцях лишиться відчуття, що кожен із нас піклувався про їхнє майбутнє. Робімо добрі справи, і добро повернеться до нас», – висловився Єремеєв.

Разом із ним духовні піснеспіви слухали і луцький мер Микола Романюк, голова Волинської облради Володимир Войтович. Згодом до поважної компанії приєднався і волинський губернатор Борис Клімчук. Він повідомив, що його благодійний Фонд «Рідна Волинь» пожертвував діткам 25 тисяч гривень.

«А ще стільки ж буде перераховане на будівництво храму Всіх святих землі Волинської», – зауважив Борис Клімчук.

На «Волинський благовіст» завітав і перший віце-спікер Верховної Ради, комуніст Адам Мартинюк, який непомітно вручив владиці Ніфонту конверт із грошовою пожертвою, привітався з усіма поважними людьми та одразу ж зник у супроводі охоронців та депутата-комуніста Волиньради Петра Бущика. Цікаво, що Мартинюк привітався і зі своїм ймовірним конкурентом на виборах – Ігорем Єремеєвим.

Саме дійство розпочалося зі співу хору студентів Волинської духовної семінарії. Семінаристи випустили в небо білих голубів, які вважаються символом миру та любові.

«Ми вже втретє збираємось тут на цьому місці із єдиною метою – об’єднати свої зусилля, свою християнську любов для того, щоб підтримати дітей-сиріт. Дітей, які мають сьогодні нужду», – звернувся до присутніх владика.

Ніфонт підкреслив, що дітей сьогодні слід захищати від насильства, розпусти та усього злого, щоб вони виросли справжніми християнами та гідними громадянами своєї держави.

Загалом фестиваль тривав більше чотирьох годин. Тут виступали колективи єпархії, Волинський державний народний академічний хор і інші волинські виконавці. Присутніх також тішили своїм співом народні артисти України Володимир Гришко та Павло Дворський. Гришко виконав низку композицій разом зі своїм учнем Ростиславом Кушиною, а Дворський вийшов на сцену з дружиною та сином.

Наприкінці фестивалю владика Ніфонт висловив слова вдячності усім благодійникам, які долучилися до проведення дійства:

«Хочу подякувати і Ігорю Єремеєву, і засновнику благодійного Фонду «Новий Луцьк» Ігорю Палиці, який теж перечислив 50 тисяч гривень», – зазначив він.

Владика вручив благодійникам і учасникам дійства дипломи, Павло Дворський завершив свято піснею «Духовний храм», а семінаристи разом із дітками випустили в небо повітряні кульки.

У підсумку під час концерту зібрали 257 тисяч 364 гривні, враховуючи пожертви благодійників. При чому на приходах Волинської єпархії було зібрано 67 тисяч , а власне під час концерту – майже 43 тисячі гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Погдяд та думки Єремеєва стосовно Матринюка не важко розшифрувати, буде щось приблизно таке "Чого ти приперся на свято, де я основний гість?". Фотографу респект!!!
Відповісти
Михайле, це було дуже промовисто!

Мартнюк там зявився "як здрастє" :)))
Відповісти
раніше чоловіки - мужчини - віталися рукостисканням, а тепер - цьомки-бомки...
Відповісти
Мене зацікавило інше. Нащо духовенству такі шикарні машини? Це ж як насмішка якась. Збирають гроші дітям сиротам, а самі хизуються в кого кращі туфлі, костюм, машини...
Відповісти
Продавши два таких авто, можна зібрати ті самі 250 тисяч.
Відповісти
ні, досить одної.
Відповісти
Якщо таки правда, що церковникам шикарні іномарки просто дарують, то чому вони не можуть подарувати хоч одну на потреби дітей???
Відповісти
Мартинюк приперається завжди не вчасно і як "здрастє" :)))))От вже комуняцька наволоч!
Відповісти
Шановні!!! Перш ніж ображати когось словесно, розберіться в собі. Ви були на цьому заході? Жертвували від щирого серця на потребу дітей сиріт? Якщо ні ,то мовчіть і дякуйте Богу що є на нашій волинській землі какі люди як владика НІФОНТ!!!
Відповісти
Останні новини
На церковному фестивалі у Луцьку зібрали понад 250 тисяч гривень для знедолених дітей
28 травень, 2012, 11:50