Найбільшою подією року українці визнали Майдан, - опитування

Найбільшою подією року українці визнали Майдан, - опитування
Головною політичною подією 2014 року українці вважають Майдан і Революцію Гідності.

Про це повідомив директор соціологічної служби Центру імені Разумкова Андрій Биченко, оголосивши результати загальнонаціонального опитування, яке спільно з Центром провів Фонд "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" Разумкова, - пише Укрінформ.

"Подією року відносна більшість - 40,8% - опитаних назвали Майдан, Революцію Гідності. Вперше за 15 років досліджень одна подія стала подією двох років поспіль - 2013-2014 років", - зазначив Андрій Биченко.

На другому місці за кількістю згадувань - війна з Росією (30%). При цьому тільки 0,4% сприймають події на сході України як громадянську війну, - уточнив він.

Далі - вибори Президента України (5,2%), анексія Криму (4,6%), проведення АТО (3,1%), підписання асоціації з ЄС (2,1%), вибори до Верховної Ради (1,7%), зміна влади в України (1,6%), втеча Януковича (1,5%).

У світі найбільшою подією для українців стала агресія Росії проти України - так вважають 28,8% опитаних. На другому місці - протистояння світу і Росії, санкції проти Росії - 9,1%. Майдан і Революцію Гідності вважають світовою подією 6,3%.

Зміни ситуації в Україні в більшості сфер громадяни констатували як погіршення. Єдина сфера, де кількість позитивних відповідей перевищує кількість негативних, - міжнародний імідж України. 40% вважають, що ситуація тут змінилася на краще, 32% - на гірше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А це нічого що головне фото посту з концерту Quinn
Відповісти
Останні новини
Найбільшою подією року українці визнали Майдан, - опитування
29 грудень, 2014, 23:35