Фільм «Поводир» має стати початком нового українсього кіно, - виконавець головної ролі

Фільм «Поводир» має стати початком нового українсього кіно, - виконавець головної ролі
Заслужений артист України, виконавець головної ролі у фільмі Олеся Саніна "Поводир" Станіслав Боклан хоче, щоб кінофільм став стартом нового українського кіно.

Про це він сказав у ефірі Еспресо.TV.

"Щодо фільму, мені хочеться, щоб це була не просто якась подія, яка завершиться, а такий старт українського кіно і щоб знімали фільми такого рівня, більшого, ширшого про всі сторони нашого життя. Думаю, що в нас багато талановитих людей, зараз кажу не про себе, а про колег і по знімальному майданчику, про режисерів, сценаристів. У нас тьма тьмуща талановитих людей і, думаю, що в нас є шанс рванути вперед", - вважає Станіслав Боклан.

Нагадаємо, цього року від України на здобуття премії "Оскар" Американської кіноакадемії в номінації "Фільм іноземною мовою" претендували так фільми: "Трубач" Анатолія Матешка, "Плем'я" Мирослава Слабошпицького, "Поводир" Олеся Саніна. 9 вересня рішенням Українського Оскарівського комітету на премію Американської кіноакадемії було висунуто стрічку "Поводир" режисера Олеся Саніна.

3 грудня стрічка "Плем'я" українського режисера Мирослава Слабошпицького здобула приз "Відкриття року" Європейської кіноакадемії - приз європейських кінокритиків (FIPRESCI). Тріумфатором цієї премії став польський фільм "Іда" Павєла Павліковського, який здобув нагороди у п'яти номінаціях.

19 грудня висунутий Україною фільм "Поводир" режисера Олеся Саніна не потрапив до переліку з дев'яти стрічок, які будуть запропоновані для подальшого голосування на здобуття премії "Оскар" Американської кіноакадемії в категорії "Кращий фільм іноземною мовою". Втім, став помітним явищем в українському сучасному кіно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Фільм «Поводир» має стати початком нового українсього кіно, - виконавець головної ролі
30 грудень, 2014, 09:02