Яценюк запевнив, що Україна не купуватиме вугілля у бойовиків

Яценюк запевнив, що Україна не купуватиме вугілля у бойовиків
Україна купуватиме вугілля з території Донбасу лише за прозорою схемою і лише з тих територій, які контролюються українською владою.

Про це заявив глава уряду Арсеній Яценюк під час підсумкової прес-конференції 30 грудня, - пише Українська правда.

Коментуючи питання про можливість закупівлі вугілля у бойовиків "ДНР" та "ЛНР", Яценюк заявив: "А це хто такі взагалі?".

"Це озброєні бандити, які навіть наші банкомати розграбили. За зброю (яка є у бойовиків) платить РФ, і там зброї – неміряно. Не уявляю собі, скільки вугілля потрібно було купити (Росії у бойовиків), щоб вони потім купили 1 БУК. І в магазині він не продається, а продається в Міноборони РФ, ФСБ РФ, та інших структурах, виключно пов'язаних з РФ", - заявив Яценюк.

Говорячи про закупівлі з територій Донбасу, Яценюк заявив, що вугілля купуватимуть "тільки за прозорою схемою і тільки з тих територій, які контролюються українською владою".

"Але проблема в тому, що вугілля марки А і Т видобувається виключно на тих шахтах, які зараз - під тимчасовим контролем бандитів", - зазначив він.

"Одне з рішень цієї проблеми – виключно державні шахти перереєструються у Києві, оплата за вугілля – виключно по факту постачання, розрахунок зарплатою шахтарям – виключно на їх карткові рахунки. Така модель. Профільне міністерство це опрацьовує, буде готове – вийде із пропозицією", - заявив Яценюк .

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
жиденюкам допоможе!
Відповісти
Останні новини
Яценюк запевнив, що Україна не купуватиме вугілля у бойовиків
30 грудень, 2014, 16:41