Українці ігнорують російські товари під час новорічного шопінгу, - експерт

Українці ігнорують російські товари під час новорічного шопінгу, - експерт
У 2014 році ціни на більшість товарів виросли на третину. Українці почали економити та відмовилися від товарів із Росії.

Про це пише "Газета.ua".

"Покупці стали вимогливішими до товарів, які кладуть у свої кошики та візки в супермаркетах, - говорить фінансовий експерт Валерій Кондратюк. - Найбільше уваги приділяють країні-виробнику. Звичка ця з'явилася навесні, коли почали бойкотувати російські товари".

За словами експерта, бойкот російських товарів підтримало до 70 % покупців.

"Знайти замінники російським товарам було легше, ніж ми сподівалися, - каже Кондратюк. – Замість російської побутової хімії українці почали купувати польську та німецьку. Російський шоколад легко поступився місцем українському і привезеному з Європи. Навіть та продукція з Росії, яка у наших супермаркетах продавалася по акції, дуже не охоче купувалася. Тому супермаркети почали відмовлятися від російських товарів. Магазини стали маркувати продукти з Росії прапорцями та наліпками".

Подорожчання товарів вдарило по бюджету українських сімей.

"Українці відмовляються від дорогих товарів, не кладуть до своїх візків свіжі помідори та огірки, відмовляються від дорогої ікри та сьомги, - каже фінансовий експерт. – Подорожчало усе, крім овочів. Хліб і батон на 1,5-2 гривні, пачка масла на 3-5, кілограм твердого сиру – на 20-30. Удвічі подорожчали яйця і рибні консерви. На 20 гривень виросло в ціні м'ясо. Серйозно виросла у ціні побутова хімія. Причина – у подорожчанні долара. Наприклад, вартість шампуню виросла майже удвічі".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Українці ігнорують не тільки російські товари ,а й свої.Прості громадяни купують найнеобхідніше, щоб вижити.Хто жив той і жирує,хто бідував той ще більше бідує.Де ж ваше обіцяне " пакращення"?
Відповісти
Останні новини
Українці ігнорують російські товари під час новорічного шопінгу, - експерт
30 грудень, 2014, 19:03