Адвокат бійців 51-ої бригади розповів про «дику мобілізацію». ВІДЕО

Адвокат бійців 51-ої бригади розповів про «дику мобілізацію». ВІДЕО
Адвокат Василь Нагорний, що був захисником багатьох бійців 51-ої бригади під час АТО, розповів, як до нього зверталися, щоб знайти захист від «дикої» мобілізації.

Про це йшлося під час ефіру з нагорним, який оприлюднило видання «Громадське.Волинь».

За словами Василя Нагорного, перша хвиля мобілізації на Волині була досить суперечливою: «Права порушували на кожному кроці. Починаючи із мобілізації та закінчуючи тим, як із ними поводились на Сході. Із тими ж самими відпустками, проханнями відправити в госпіталь, тоді на все це ніхто не зважав. Мобілізація тоді була потрібна, потрібне було військо, потрібно було комусь іти на Схід. Але так, як вона була проведена... Бо цих хлопців, якщо я не помиляюся, на Волині 4800 осіб було мобілізовано, їх фактично всіх обманули».

Нагорний пояснює, що першу хвилю мобілізації провели згідно указу президента, однак на той час президента в країні не було, а указ виконуючого обов’язки Олександра Турчинова, на думку адвоката, не маю відповідною юридичною сили.

«Я думаю, що будуть відповідні суди, навіть пов’язані з новою хвилею мобілізації. На той час пройшло мобілізаційне завдання, пройшла кількість і, я так розумію, нікого не цікавило, кого мобілізувати, як мобілізувати, головне, щоб була цифра», - пояснює він.

Також Василь Нагорний розповів, чому, на його думку, багато бійців на схід призивали саме із села: «Вони набирали більшість людей тих, що служили у Збройних силах України. А в нас хто останнім часом служив? Хлопці з села. Тому основна маса була взята звідти. Але я так міркую, мобілізаційне завдання покладалося на губернатора. Він «спустив наказ» по райдержадміністраціях, райдержадміністрації по сільським головам. Ця схема була найлегшою для того, щоб призвати людей».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
И шо дасьть той суд
Відповісти
Останні новини
Адвокат бійців 51-ої бригади розповів про «дику мобілізацію». ВІДЕО
01 січень, 2015, 10:09