На Волині знищили більше тисячі боєприпасів. ФОТО

На Волині знищили більше тисячі боєприпасів. ФОТО
Волинські правоохоронці знищили 36 одиниць зброї та більше тисячі боєприпасів.

За рішенням судів, знищенню підлягала вилучена, добровільно здана або ж знайдена зброя, - повідомили у прес-службі УМВС України у Волинській області.

Вилучену у злочинців зброю, ножі та кастети переплавлять на метал у доменній печі ливарного цеху ТзОВ «Промліт», що в місті Нововолинську.

За словами начальника відділу матеріального забезпечення УМВС України у Волинській області Юрія Березинського, цього разу знищенню підлягають чотири одноствольних та десять двоствольних мисливських рушниць, сім газових пістолетів та одинадцять пістолетів травматичної дії, а також револьвер травматичної дії, сигнальний та пневматичний пістолети.

Крім того, міліціонери знищили 1077 боєприпасів, 5 одиниць холодної зброї, запчастину до зброї та одну одиницю зброї кустарного виробництва.

Правоохоронці нагадують громадянам: незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки – це злочин, за який законом передбачено кримінальну відповідальність.

Зокрема, згідно зі статтею 263 Кримінального кодексу України, передбачено позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. Однак у випадку добровільної здачі зброї до органів внутрішніх справ громадяни звільняються від кримінальної відповідальності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: зброя
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.