«Інтер» заявив про напад: міліція вже відкрила справу

«Інтер» заявив про напад: міліція вже відкрила справу
Телеканал «Інтер» повідомив про напад у суботу.

Канал уточнює, що «цеглою і камінням розбито скло вхідної зони на першому поверсі». Ніхто зі співробітників телеканалу не постраждав, повідомляє Радіо Свобода.

За повідомленням, кілька людей із групи нападників (а їх було близько 20 осіб у масках) затримали представники органів внутрішніх справ.

Як мовиться в повідомленні, цей «фізичний напад на офіс компанії і пошкодження майна телеканалу «Інтер» на каналі вважають «іще однією провокацією і спробою тиску на канал», здійсненою «на тлі істерії, штучно сфабрикованої навколо «Інтеру» протягом останніх декількох днів». Канал вимагає негайно розслідувати всі обставини цієї справи, заявляючи, що такі хуліганські витівки «не можуть залишитися безкарними у правовій державі».

Телеканал «Інтер» при цьому стверджує, що сам «дотримується принципів верховенства закону і виступає за повагу і цивілізоване ставлення як до глядачів, так і до виробників телевізійного продукту».

За фактом нападу на «відомий телеканал» відкрито кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу про хуліганство, - повідомили у МВС у Києві.

Близько 20 невідомих у масках закидали камінням будівлю телеканалу, в результаті чого пошкодили скляні вікна вхідної зони на 1-му поверсі та залишили написи на стіні.

Крім того, мовиться в повідомленні, кількох громадян доставили до Шевченківського райуправління міліції Києва і після того, як громадяни надали пояснення з приводу цих подій, їх відпустили.

Як повідомила київська міліція, вона здійснює заходи для становлення осіб, причетних до скоєння цього кримінального правопорушення.

Останніми днями канал «Інтер», який давно звинувачували у проросійській позиції, знову опинився в осередді уваги після того, як у новорічній передачі показав виступи російських виконавців і акторів, які перебувають в Україні під забороною через їхні публічні антиукраїнські заяви, а потім транслював новорічну передачу російського каналу «Росія-1», трансляція якого в Україні теж заборонена через його антиукраїнську позицію і пропаганду.

Секретар РНБО Олександр Турчинов закликав Національну раду з питань телебачення і радіомовлення скасувати ліцензію телеканалу. Нацрада розгляне це питання 15 січня з участю представників СБУ, РНБО й Міністерства інформполітики. Телеканал же заперечує, що порушував законодавство, і твердить про політичний тиск.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Інтер потрібно лишити ліцензії,або перевести на таку частоту щоб його не можна було дивитись в Україні .А ще краще розігнати нах.,а на базі каналу зробити громадське тв
Відповісти
Інтер потрібно лишити ліцензії,або перевести на таку частоту щоб його не можна було дивитись в Україні .А ще краще розігнати нах.,а на базі каналу зробити громадське тв
Відповісти
Якби власником каналу не був опозиційний кандидат Льовочкін ніякого тиску не було би,суто політичні розправи.
Відповісти
Я думав,що в нас демократія і свобода слова,а ні-не тут то було!Якщо вам не подобається Інтер,то не треба його включати і дивитись!А то всі кричать,що не хочуть в совок повертатись,а на дії получається,що їм тоталітарного режиму Сталіна не вистачає!!!
Відповісти
Відкривають двері, а справи заводять. Що за дятел публікує новини..!?
Відповісти
Как открыли так и закроют на бандерлогов лаять запрещено.
Відповісти
Цей пропутінський канал давно потрібно було закрити, не чекати поки суспільство готове рознести по цеглинці це рашистське кубло. А хто проворонив, хто повинен був з вести моніторити продукет цього каналу? Чи це ненавмисно?
Відповісти
Інтер - шлак
Я цей канал вже пару років не дивлюсь
Відповісти
В окопах Іловаййська важко буде подивитись, навіть п"ятий канал
Відповісти