Лучанам передали Вифлеємський вогонь миру. ФОТО. ВІДЕО

Лучанам передали Вифлеємський вогонь миру. ФОТО. ВІДЕО
Напередодні православного Різдва пластуни передали громаді Луцька вогонь з місця народження Ісуса Христа – Вифлеєму.

Акція відбулася на Театральному майдані міста 4 січня.

Голова Волинської обласної молодіжної громадської організації «Станиця Луцьк Пласту- національної скаутської організації України» Олег Лапковський у коментарі ВолиньPost розповів, що передача Вифлеємського вогню відбулася на польсько-українському кордоні ще 19 грудня, проте до Луцька, а саме до костелу святих Петра і Павла вогонь привезли 21 грудня.

«Нам підвезли польські скаути – харцери. В останні роки це уже традиційне місце передачі вогню. Ми беремо в них, і по дорозі розвозимо у Нововолинськ, Володимир-Волинський і в Луцьк. Маємо тут велику лампадку, де зберігаємо весь час в нашій пластовій домівці в Палаці учнівської молоді. А протягом цього часу всім передаємо: католикам до 25 грудня (в нас 21 грудня була передача в соборі Петра і Павла), і до Різдва передаємо по закладах Вифлеємський вогонь у Луцьку», - зазначив Лапковський.

За його словами, особливих змін передачі Вифлеємського вогню немає, однак члени організації намагаються передати вогонь до якомога більшої кількості українських громад.

Олег Лапковський додав, що особливістю цього заходу у 2015 році є те, що луцькі пластуни намагалися довезти Вифлеємський вогонь до батальйонів та військових частин по містах, зокрема, мають на меті передати й волинським бійцям з «Айдару».

Також пластуни поряд з головною ялинкою Луцька виконали традиційну пісню «Вифлеємського вогню миру», яка супроводжує церемонію передачі святині.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: акція, Пласт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Виправте слово КАРЦЕРИ на - харцери!
Відповісти