На бійцях економлять: видають неякісний одяг та взуття

На бійцях економлять: видають неякісний одяг та взуття
Прокуратура виявила зловживань на 6,6 мільйона гривень щодо постачання обмундирування військовим.

Зимове обмундирування, в якому неможливо воювати, і далі отримують українські бійці - від бушлатів, які мокнуть і горять, до берців, які рвуться і натирають ноги, - повідомляє ТСН.

Прокуратура лише Київського гарнізону виявила порушень у поставках на шість мільйонів гривень. Попри це, військове керівництво запевняє, що основну масу проблем вже вирішено, а браковані речі називає випадковими та поодинокими.

У Дебальцевому на Донеччині бійці батальйону імені генерала Кульчицького Нацгвардії ще служили в літньому. Тепер їх перекинули під Станицю Луганську на Луганщині. Командування видало цілому взводу бушлати, які від запальнички спалахують за дві секунди. Також ці куртки під дощем мокнуть наскрізь.

Бракованих бушлатів видали лише тридцять. Втім, прокуратура, яка контролює процес поставок, заявляє: приватні фірми, а подекуди і командири охоче економлять на бійцях.

Одна перевірка навіть довела посадовців до кримінальної відповідальності. Йдеться про поставку бійцям Нацгвардії берців, які не відповідають стандартам. Також знайшли порушення щодо забезпечення польовим одягом, кашкетами, утепленим польовим одягом. Численні втручання прокуратури призвели до того, що тепер у Нацгвардії все гаразд. Керівник відділу забезпечення звітує про 100 відсотків професійно одягнених бійців.

Одяг, який горить та мокне, керівник відділу речового забезпечення Нацгвардії полковник Сергій Трегубенко називає прикрою випадковістю. Він не знає, як він потрапив у війська, але впевнений, що командування ні при чому.

"Звідки взялося? Я скажу так: бійці Національної гвардії такими утепленими куртками не забезпечувалися", - запевнив Трегубенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На бійцях економлять: видають неякісний одяг та взуття
05 січень, 2015, 09:01