В АТО затримали бойовика, який шпигував для «Бєса»

В АТО затримали бойовика, який шпигував для  «Бєса»
Співробітники міліції затримали в тилу сил АТО бойовика, який шпигував для "Бєса".

Про це повідомляє прес-служба Міністрества внутрішніх справ. - пише Укрінформ.

"Правоохоронцями було встановлено, що даний громадянин під псевдонімом "Гром" протягом тривалого часу брав участь у бойових діях у складі батальйону "Оплот", де, перебуваючи на посаді командира відділення, забезпечував охорону різного роду об’єктів у місті Донецьк. Крім того, він здійснював розвідувально-підривну діяльність у тилу сил АТО: збирав інформацію про розміщення блокпостів та переміщення підрозділів Збройних сил України та інших формувань. Отримані ним дані передавалися безпосередньо одному з очільників терористів - "Бєсу", - йдеться у повідомленні.

Наразі чоловіка тримають під вартою.

Дії затриманого кваліфікуються за частиною 5 статті 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з конфіскацією майна або без такої.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Особисто мені дуже дивно чому спершу нас інформують, що: «Співробітники міліції затримали в тилу сил АТО бойовика, який шпигував для "Бєса".», однак потім чомусь, що: «Дії затриманого кваліфікуються за частиною 5 статті 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з конфіскацією майна або без такої.»
Варто розуміти так, що відвертого шпигуна, що вчинив злочини, передбачені ст. 111 та ст. 114 КК України (державна зрада та шпигунство), покарання за які значно суворіші, насправді судитимуть за пом'якшеною 260 статтею.
Адже дії затриманого цілком підпадають під визначення цих статей:
Стаття 111. Державна зрада

1. Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, -
карається позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Стаття 114. Шпигунство

1. Передача або збирання з метою передачі іноземній державі, іноземній організації або їх представникам відомостей, що становлять державну таємницю, якщо ці дії вчинені іноземцем або особою без громадянства, - караються позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Невже взагалі хтось може повірити, що якби, боронь Боже ці лнр-івці чи днр-івці, захопили б нашого українського патріота, що збирав би дані про їхні угрупування, то йому скоріше всього після тривалих жорстоких тортур відрізали б голову, як тому нашому військовому, що просто не став на коліна, коли ці бандити затіяли «парад анти-незалежності України» у Донецьку! А в кращому випадку провели б його у якості шпигуна через свої новостворені суди, де присудили б до розстрілу і не зволікаючи виконали б цей вирок!
Поясніть мені чому з нашого боку уже майже рік демонструється такий небачений парад гуманності …? Я згідний, що справжній віруючий має бути готовий підставити свою праву щоку після того як його вдарили по лівій, коли це стосується лише його особисто та його смирення! Однак я ніколи не погоджусь, що варто підставляти свою щоку саженному псу, який кидається на твоїх рідних та близьких, з метою роздерти їх на шматки … Великим гріхом буде тоді буде продовжувати стояти смиренно, а не зробити угодне діло та вбити цю тварину власними руками …!!!!
Тому, якщо з якихось незрозумілих міркувань, ми всі уже майже рік вимушені називати цю жорстоку війну, якимось незрозумілим АТО, варто хоча б закони якісь тоді терміново прийняти, щоб кожен шпигун та ворог нашої держави отримував невідворотне та адекватне покарання, а з екранів наших телевізорів не можна було б продовжувати зухвало вести ворожу агітацію, коли під затертим гаслом необхідності почути усі голоси, які лунають в головах «простих» жителів Донецька та Луганська, починають називати бандитів, у яких руки по лікті в крові наших героїв, народними ополченцями …!!!! З цього можна зробити висновок, що таки недаремно наш український народ ті самі «ополченці» та проросійські найманці називають повними ЛОХАМИ …, з якими воювати - одне задоволення …!!!
Відповісти
Останні новини
В АТО затримали бойовика, який шпигував для «Бєса»
06 січень, 2015, 12:23