Україна збирається ввести нові автомобільні номерні знаки

Україна збирається ввести нові автомобільні номерні знаки
Україна цього року введе нові автомобільні номерні знаки євростандарту.

Про це повідомляє "Українське радіо" з посиланням на інформацію з ДАІ.

Це пов'язано з підписанням Угоди про асоціацію України з Євросоюзом.

Отже, на українських дорогах будуть їздити автомобілі як з номерними знаками ЄС, так і з національною символікою.

В жовтні Державтоінспекція України повідомляла, що через три місяці почне видавати державні автомобільні номери європейського типу.

Український інститут промислової власності 25 вересня зареєстрував патент на промисловий зразок під назвою "знак номерний транспортних засобів", власником якого є Департамент ДАІ МВС України.

Головна зміна – синій фон для національного прапора України або українського герба. При цьому після вступу до ЄС почнуть видаватися номери і з символікою Євросоюзу.

"Ще одна відмінність нових номерів – на них вже не буде голограми UA. Замість неї в лівому нижньому кутку передбачено місце для нанесення штрих-коду, за яким визначать виробника знака", – йдеться в повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а чому не зробити логічну буквенну прив'язку до регіону - як у всьому цивілізованому світі, щоб кожен розумів - звідки це авто? бо ці ребуси із алогічними знаками уже набридли!
Відповісти
Ви краще в МРЕО побори заберіть. Будь-які номерні знаки там можна отримати тільки за хабарі пузатим дівкам і пацанятам
Відповісти
немае куди кошти вкладати ця справа так горить що прям
Відповісти
Щодо МРЕВ доведено на власному досвіді. Реєстрація іномарки 348 грн. (в т.ч.190 грн. за послуги, решта номери та техпаспорт), реєстрація вітчизняного авто - на 40 грн. дешевше. Цивілку можете сміливо брати у тій страховій, у якій маєте вигідні умови, послуги криміналіста експерта не обов`язкові (якщо маєте вневненість у купленому авто, більше того відповідальність за правдивість номерів агрегатів несе власник авто), експертна оцінка визначення вартості авто не потрібна (визначення середньоринкової вартості можливо самостійно визначити в режимі он-лайн на сайті Мінекономрозвитку), і головне "довідка-рахунок" видається лише за наявності транзитних номерів, купівлі авто у автосалоні або на комісійному майданчику. Якщо авто куплене у пана Пупкіна, то вам до нотаріуса, у цьому випадку отимаєте документ, яким підтверджено право власності (при розрахунку з фізособами "довідка-рахунок" таким не є), автоматично отримаєте гарантію "чистоти авто" по базам та проведеної операції.
Відповісти
Останні новини
Україна збирається ввести нові автомобільні номерні знаки
07 січень, 2015, 18:20