У Берліні підписали кредит на 500 мільйонів євро для України

У Берліні підписали кредит на 500 мільйонів євро для України
У рамках офіційного візиту до Німеччини прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка підписано спільну заяву від урядів двох країн про надання кредитних гарантій на суму 500 млн євро.

Про це повідомляє "Урядовий портал".

"Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у середу, 7 січня, в рамках офіційного візиту до Берліна зустрівся з віце-канцлером, міністром економіки та енергетики Федеративної Республіки Німеччина Зігмаром Габріелем. В рамках зустрічі було підписано спільну заяву між Урядом України та Федеративним Урядом ФРН про надання кредитних гарантій у розмірі 500 млн євро", - йдеться у повідомленні.

Від української сторони заяву підписав міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус, від Німеччини - державний секретар Федерального міністерства економіки Німеччини Матіас Махнік.

Яценюк повідомив, що ці кошти підуть на відбудову інфраструктури східних областей, зокрема, мости, лікарні, залізниці, соціальні об'єкти.

За його словами, кредит надано на термін до 20 років за дуже низькою процентною ставкою: “Тобто це реальний крок допомоги, який оголосила Канцлер (Німеччини Ангела Меркель. - Ред.) декілька місяців тому, коли була в Україні, і зараз це вже перейшло в практичну реалізацію”.

Прем'єр-міністр України зазначив, що зараз на рівні двох міністерств будуть проведені всі процедури “щодо того, хто буде отримувати ці кредити”.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мдя, судячи з мети кредиту ("на відбудову інфраструктури східних областей"), це кредит не для України, яка бореться.
Відповісти
будуть правнуки, віддаючи борги за нікчемних горе-керівників...
Відповісти
Financial Times пишет(23.12.2014), что в следующем году суверенный долг Украины достигнет 90% от ВВП, который, в свою очередь упадет на 10%, а вовсе не на предполагаемые правительством 5%. «Если западные покровители в ближайшее время не предоставят Киеву больше денег, Украина может быть вынуждена объявить дефолт», - пишет Financial Times.
Відповісти
і я про це подумала, а кредит розсосеться по потрібним карманам. Кредити легко брати, важко віддавати...
Відповісти
Останні новини
У Берліні підписали кредит на 500 мільйонів євро для України
07 січень, 2015, 19:00