На Студреспубліці у Луцьку вибрали нового мера

На Студреспубліці у Луцьку вибрали нового мера
З 25 по 27 травня в таборі «Сонячний», що у селі Гаразджа Луцького району, відбувся регіональний фестиваль «Студентська республіка-2012». У фестивалі брали участь 240 кращих студентів з найбільших навчальних закладів Волині.

Про це повідомляє прес-служба організаторів - Волинської МГО «Студентська республіка-2012».

За правилами фестивалю команди вузів складались з п’ятнадцяти учасників, які змагались протягом трьох днів у різноманітних змаганнях та конкурсах. Кожен «студреспубліканець» при реєстрації отримував паспорт, без якого перебування на території фестивалю було незаконним. Крім того, у мешканців республіки були свої внутрішні закони, свої міністри, губернатор та інші атрибути держави.
Фестиваль відбувається в Україні вже втринадцяте, а на Волині – всьоме. На знак урочистого відкриття депутати студентського магістрату «Студреспубліки-2011» підняли прапор України.
На свято завітав і волинський губернатор Борис Клімчук. Він стояв поруч із діючим губернатором «Студреспубліки» Оленою Гнасюк. «Не ясно, хто із нас зараз губернатор», ‒ сказав Клімчук. Потому ведучий фестивалю Андрій Зубенко представив учасникам ігровий оргкомітет фестивалю. Серед них – голова Центральної виборчої комісії, міністри культури, спорту та засобів масової інформації.
Протягом трьох днів студенти грали брейн ринг, стрітбол, міні-футбол, мафію, квест, волейбол, піднімали гирю та перетягували канат, дебатували та співали караоке, змагались у спортивній естафеті та демонстрували красу своїх наметових містечок.
За результатами всіх ігор фестивалю перше командне місце здобула команда Волинського державного училища культури і мистецтв – 638 балів, друге місце Луцький педагогічний коледж – 496 балів, третє місце Нововолинський електро-механічний коледж – 474 бали.
У останній день фестивалю відбулись вибори. Вони, за своєю суттю, ідентичні до справжніх: передвиборна агітація, центральна виборча комісія, дебати між кандидатами в мери, голосування. Як розповів голова ЦВК Студреспубліки Валерій Пельц: «Цього року студенти об’єднались лише в три політичні партії «Онлайн», «Дружність», «На пульсі» , які в свою чергу висунули два кандидати на посаду «студентського мера» Богдана Іщука з Технічного коледжу ЛНТУ та Володимира Ковальчука з Волинського національного університету імені Лесі Українки».
Дебати між кандидатами стали справжнім політичним рингом, де кожен з кандидатів намагався довести громаді республіки, що кращий саме він. В результаті голосування до «Студентського магістрату Волині» потрапили: Левчук Іван (Нововолинський електро-механічний коледж), Часовнікова Олена (Луцький педагогічний коледж), Коваленко Олександр (Луцький кооперативний коледж), Падченко В’ячеслав (Луцький національний технічний університет), Трубайло Вікторія (Волинський технікум НУХТ) – партія «Дружність». Від партії «На пульсі» до магістрату потрапили: Рогоча Ірина (Коледж технологій та бізнесу ВНУ), Євтушок Антон (Волинський національний університет), Жиговець Неля (Луцьке вище професійне училище архітектури і будівництва). Від партії «Онлайн» до магістрату потрапили: Поліщук Вікторія (Волинське державне училище культури і мистецтв), Ващук Павло (Коледж технологій та бізнесу ВНУ).
«Студентським мером 2012» став Богдан Іщук, який отримав підтримку 53 відсотків виборців. Володимира Ковальчука підтримали 47 відсотків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Студреспубліці у Луцьку вибрали нового мера
29 травень, 2012, 09:05