ПриватБанк рекомендує платити за кордоном валютою країни перебування*

ПриватБанк закликав своїх клієнтів при розрахунках картами за кордоном або в зарубіжних Інтернет-магазинах вибирати в якості валюти оплати валюту країни перебування.

Це дозволить клієнтам уникнути втрат при подвійній конвертації гривні, або будь-якої інший валюти, в якій відкрита карта, які виникають при розрахунках в національній валюті за кордоном.

"Це специфіка міжнародних розрахункових операцій: якщо закордонний магазин або Інтернет-сайт готовий прийняти оплату в гривнях, він просто хоче додатково заробити на зайвій операції конвертації гривні, і клієнтові доведеться двічі заплатити за покупку доларів закордонним, а потім українським банком, - йдеться в повідомленні прес-служби ПриватБанку. - Щоб не втрачати зайві гроші при розрахунках за кордоном, потрібно відразу розраховуватися у валюті. Відшкодування всіх витрат клієнтів по закордонних операціях, згідно з міжнародною практикою, відбувається тільки в доларах або євро".

Як повідомили в банку, щоб захистити своїх клієнтів від втрат через подвійну конвертацію, з 4 січня банк обмежив транзакції, при яких конвертація гривні у валюту проходить на стороні магазину. Також до 10-го січня банк поверне клієнтам гроші, які вони втратили через таку подвійну конвертацію при оплаті покупок до 3 січня.

Якщо ж магазини самостійно конвертують валюту без згоди клієнтів (в основному, це стосується Інтернет-магазинів, наприклад Next, Wizzair, Google Adwords), клієнтам потрібно розплачуватися з доларової картки. Відкрити доларову картку можна в Приват24 в кілька кліків безкоштовно. При цьому, клієнти ПриватБанку отримають можливість переказувати гроші з гривневої карти на доларову в розмірі 100 дол. на день.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: реклама
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
одна думка розрахуватись карткою приват-банку за кордоном - вже х..ня!
краще в мінял купити готівковий долар за 19.10, ніж тобі порахує банк по 19.30+2%, а можуть ще щось заднім числом потім донарахувати.
дякуємо приват-банк, якось мали вже дорогий для власної кишені досвід розрахуватись вашою карткою. через тиждень - вони ще додаткову комісію нарахували, про яку ніхто і не здогадувався.
Відповісти
щось відчуваю що приватбанк лускає)
Відповісти
Останні новини
ПриватБанк рекомендує платити за кордоном валютою країни перебування*
08 січень, 2015, 12:32