У Луцьку вшанували воїнів УПА

У Луцьку вшанували воїнів УПА
У Луцьку вшанували пам'ять двох воїнів УПА В’ячеслава Новосада (псевдо - Петрик) і Антона Мельничука (псевдо - Ростик), які були страчені російськими загарбниками 7 січня 1945 року на місці, де нині розташований медичний коледж.

Участь у заході 7 січня взяли представники Волинського Братства вояків ОУН-УПА імені Клима Савура, Волинська обласна організація ВО «Свобода», громада міста, перший заступник голови Волинської облради свободівець Олександр Пирожик та перший заступник голови Волинської ОДА свободівець Сергій Кудрявцев, - повідомили у прес-службі Волинської обласної організації ВО «Свобода».

Голова Братства вояків ОУН-УПА Василь Кушнір зазначив, що попри незалежність України, не всі шанують українських героїв.

Свідченням цього є той факт, що меморіальну дошку, встановлену на місці стати воїнів УПА, вже двічі руйнували.

Священники Хрестовоздвиженської церкви УПЦ Київського патріархату відслужили молебень за розстріляними борцями за волю України.

«У 1945 році на цьому місці російські окупанти вбили українських Героїв. Сьогодні на Сході нащадки тих самих окупантів вбивають Героїв нашого часу. Урок історії не має бути забутий. На жаль, нинішня влада не проявляє особливу рішучість в справі вшанування тих, хто віддав своє життя за Україну», - зазначив перший заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик.

Перший заступник голови Волинської ОДА Сергій Кудрявцев у виступі наголосив, що прийшов на це пам’ятне місце не як представник місцевої влади, а за покликом свого серця.

«Я тут перебуваю не тому, що є чиновником. Я прийшов вшанувати пам'ять розстріляних Героїв за покликом свого серця. Як це зробили сьогодні усі, тут присутні. Переконаний, що тріумф української свідомості є передумовою для наших перемог на всіх фронтах», - резюмував Кудрявцев.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: УПА, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.