У Росії не видаватимуть водійські права трансвеститам і садомазохістам

У Росії не видаватимуть водійські права трансвеститам і садомазохістам
У Росії вирішили не видавати водійські права трансвеститам, асексуалам, садомазохістам, трансгендерам та людям, які потребують корекції статі.

Відповідна постанова набула чинності з 6-го січня, з'явившись на Офіційному інтернет-порталі правової інформації за два дні до того, - пише Українська правда. Життя з посиланням на "Сноб".

У документі йдеться про перелік захворювань, через які людині може бути відмовлено в отриманні водійських прав. Зокрема згадується про "розлади особистості та поведінки в зрілому віці" – F60-F69 у Міжнародній класифікації хвороб.

До них відносять такі розлади як фетишизм, транссексуалізм, педофілію, вуайєризм, садомазохізм, трансвестизм тощо. До слова, водійські права тепер можуть не видавати й особам, що мають "патологічний потяг до азартних ігор".

Як вважають в Асоціації адвокатів Росії за права людини, ця постанова їх порушує та обмежує права та свободи. Юристи вважають, що тепер підставою для відмови в видачі водійських прав може стати візит до інтим-крамниці, нерозвинені груди в жінок або відхилення в розвитку вторинних статевих ознак у чоловіків.

"Відомі артисти, наприклад, Вєрка Сердючка, пародист Пєсков, який перевдягається в жіночі образи, будучи чоловіком тощо, мають бути позбавлені водійських прав", - кажуть адвокати.

Асоціація планує звернутися до Ради з прав людини при президенті, а ще до Конституційного суду та до низки міжнародних організацій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це в ДАЇ якийсь спецпідрозділ відкриють ?
Відповісти
Останні новини
У Росії не видаватимуть водійські права трансвеститам і садомазохістам
08 січень, 2015, 19:19